Åh…..Nierhoff-klanen!

Loading

Min yngste storesøster gik vist i samme klasse eller årgang med Jens Peter Nierhoff på Brændkjærskolen i Kolding – Nierhoff-klanens fødeby (og også min families!). De to trænede forøvrigt også sammen i de første år, tror jeg. Før JP stak af. Niveaumæssigt.

Min ældste storesøster spillede double med JPs storesøster Gitte, før min søster stak af til Tranbjerg og Gitte ad omveje vist endte i Tyskland.

Jeg debuterede som 19-20 årig i 1984/85 på Danmarksserieholdet (dengang der ikke fandtes en Badmintonliga og fx kun 4 DS-puljer) i anden mix med samme Gitte, der aldrig brokkede sig over mine manglende mixevner. Utrolig overbærenhed.

Mor Johanne var min holdleder gennem 6-7 år (gæt) og røg heftige cigarlignende ting med masser af grå røg i det lille dommerbur i hallen, mens vi spillede hjemmekampe. Man fik altid en smule røg med, når vi skulle have bolde før og under kampene.

Far Nierhoff (fornavnet kan jeg ikke længere huske) var forstander på handelsskolen, der lå lige ved siden af den gamle rundryggede badmintonhal med 4 baner fra 1936/37, og hvor jeg tog min EFG og HH eksamen (gamle betegnelser, I know!). Han kom vist sjældent i badmintonhallen. Jeg mindes ikke at have set ham der.

Der var også en storebror Palle, der også spillede badminton i Kolding Badminton Klub, men han var rejst fra byen, da jeg kom i nærheden af seniortræningen.

Nierhoff. Bomberen. Sindssygt smash. 🙏🏻❤️

Badmintonbladet • Per Damkjær Juhl

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.