VIPiger – træningssamlinger for piger

Loading

“Initiativet er blevet til i fællesskab mellem fem klubber; Randers BK, HOG Hinnerup, Hadsten BK, Hammel GF og Thorsager-Rønde IF.

DGI’s rolle har været at facilitere møderne og dialogen mellem klubberne samt at indgå aftale med projektleder (Lena Frier Kristiansen) og styre økonomien på projektet. Vi har også skaffet puljemidler, som har gjort det muligt at holde prisen så relativt lav (799 kr. for fem samlinger inkl. forplejning og en trøje fra Victor). DGI tjener ikke en krone på tiltaget – evt. overskud/underskud deles af de fem klubber.

Det er klubbernes egne trænere, der står for samlingerne, hvilket er super stærkt – modsat tidligere pigeinitiativer, hvor det har været (for) DGI-styret.

I søndags mødtes alle trænere til kick-off, som dels bestod af et kursus i ”det gode pigemiljø” samt fælles planlægning af indholdet på samlingerne.

Der er kommet 41 tilmeldinger til VIPiger – de fleste selvfølgelig fra de fem klubber, men også nogle fra andre klubber. De fem klubber har forpligtet sig til projektet over tre år, så vi håber på endnu flere deltagere i år 2 og 3 (målet er 70 deltagere). 41 spillere er i sig selv ikke overvældende, hvis man sammenligner med sommerlejre og tilsvarende. Forskellen er bare, at alle 41 er piger. Til en sommerlejr er fordelingen omkring 25 % piger.

Udover samlingerne håber vi på, at VIPiger afføder et fokus på ”det gode pigemiljø” hjemme i klubberne, som jo er det allervigtigste for, at vi kan rekruttere og fastholde pigerne i sporten.”

Jesper Fauerskov Ipsen

DGI Konsulent med ansvar for badminton“En rigtig sjov og mega hyggelig 1 samling med VIPigerne, fra hele Østjylland.

Fokus på første samling var at få rystet de 38 piger så godt sammen som muligt. Så den stod på en masse små spil, leg og badminton med plads til at se skøre ud og grine sammen, og det er min og trænernes oplevelse af at det er vi lykkedes med. Vi talte også med et par af forældre, som hentede deres piger dagen efter, om at de havde modtaget en sms besked fra deres piger sen fredag aften, om at dagen/aftenen havde været megasjov – så positivt.

Som afslutning på første samling, havde vi en lille øvelse med spørgsmål til pigerne omkring deres oplevelse af denne samling. Her blev de alle bla. spurgt om, hvor mange der havde talt med over 3 piger som de ikke kendte dagen før, og der var alle hænder oppe – positivt. 

Dette projekt handler bla. om at få skabt et større netværk imellem pigerne og på klubberne på tværs og ikke mindst give dem en oplevelse af hvad sporten OGSÅ kan udover badmintonens sjove og spændende egenskaber 🙂

Så glæder mig meget til den næste samling i November :)”

Lena Frier Kristiansen 

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.