Anders Antonsen erstatter Jan Ø. Jørgensen til Sudirman Cup

Loading

Jan Ø. Jørgensen har ikke kunne træne kontinuerligt frem mod Sudirman Cup på grund af sygdom, og derfor har Badminton Danmarks sportslige ledelse udtaget Anders Antonsen i stedet.

En hælsporeskade satte en stopper for Jan Ø. Jørgensens deltagelse ved India, Malaysia og Singapore Open samt EM i Kolding. Forhåbningen var, at verdensranglistens nummer fire til gengæld kunne nå at blive klar til Sudirman Cup, VM for blandede hold, der begynder den 21. maj.

Skadesforløbet er gået efter planen, men desværre blev Jan Ø. Jørgensen ramt af sygdom i sidste uge som gjorde, at han ikke kunne træne i fem dage.

– Vi har evalueret på Jans skadesforløb, og her skulle han have trænet kontinuerligt. Der var et af kriterierne for, at han kunne komme med til Sudirman Cup. Det går rigtig positivt med hans hælsporeskade, forløbet har været perfekt, men desværre blev han syg, og grundet det mener vi ikke, at han kan nå at få nok træningsvolumen i sig før afrejse. Derfor har vi vurderet, at det er bedst, at han bliver hjemme og forbereder sig på de kommende turneringer fremfor at forcere det sidste ud af ham. Det ville ikke være sportsligt ansvarligt, siger cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

Jan Ø. Jørgensen har deltaget i Sudirman Cup fire gange og ærgrer sig naturligvis over, at det ikke bliver til en femte gang, selvom han er klar over, at beslutningen er den rigtige.

– Det er selvfølgelig irriterende. Jeg følte, at jeg havde styr på hælen, men så bliver jeg sat en uge tilbage med sygdom. Det var mit mål at blive klar til Sudirman Cup, men jeg vidste godt, at det ville blive “tough” at nå at blive klar, da jeg blev syg. Så det er den rigtige beslutning, selvom det er irriterende, siger Jan Ø. Jørgensen.

Omvendt er det første gang, at Anders Antonsen er udtaget til VM for blandede hold.

– Det bliver en sjov oplevelse at være med. Det er altid stort at spille for sit land. Jeg må gøre, hvad jeg kan for at være den bedst mulige reserve, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe holdet. Jeg ved, at jeg er reserve for Viktor (Axelsen, red.), men jeg skal selvfølgelig også være klar til at spille, hvis holdet får brug for mig, siger den nykårede EM-sølvvinder i herresingle, Anders Antonsen.

Til Sudirman Cup spilles der holdkampe, hvor der i selve holdkampen spilles en kamp i hver kategori. Derfor skal Danmark kun stille med én herresingle i de enkelte holdkampe, og her vil Viktor Axelsen være på holdkortet.

– Der er ingen tvivl om, at Anders falder ind i rollen som en aktiv reserve. Viktor er førstevalget, men Anders har vist over det sidste halve år, at han kan bide skeer med de bedste. Det er en speciel rolle, og han skal ud og suge til sig, de har, siger Kenneth Jonassen og fortsætter.

– Vi går stadig efter medaljer, for vi tror stadig på, at vi har et stærkt hold.

Det danske landshold rejser til Australien på tirsdag den 16. maj og spiller sin første kamp ved Sudirman Cup mandag den 22. maj mod Indonesien.

Pressemeddelelse fra Badminton Danmark

Læs også

NY VERDENSRANGLISTE

MEN’S SINGLES Lee Zii Jia (🇲🇾) will cut the gap with Prannoy (🇮🇳) after winning …

3 Kommentarer

  1. Artikel med personlighed og gode betragtninger 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.