Badminton-opfinder om processen: Det føltes som at tage en bachelor igen – i min fritid!

Loading

I går fortalte Morten Dannerfjord om baggrunden for, hvad der førte til GripFixer. I dag fortæller han om processen i forhold til at få udviklet produktet.  

Ideen opstod en helt almindelig træningsdag i Solrød i 2017, hvor endnu et forsøg med en tegnestift resulterede i tanken om, at det da måtte kunne gøres bedre:

– Da jeg så kom hjem, tog jeg grebet af en gammel ketsjer, hvorefter jeg kom noget modellervoks på det originale træhåndtag og begyndte at forme. Jeg fik det 3D scannet, hvorefter jeg fik en kammerat til at 3D printe på hans hjemmelavede 3D printer. Det var der nogle åbenlyse udfordringer med, men jeg arbejdede videre på ideen, da jeg faktisk synes, det var okay. Så jeg fik fat i noget formbart plastikmateriale, og de næste par måneder formede jeg hjemme på køkkenbordet og tog i hallen og testede, for så at gå hjem og justere – og kunne se, at det faktisk virkede!

De næste skridt i processen

Så kom næste step i processen:

– Næste skridt var at få det 3D tegnet – hvilket jeg startede med at prøve selv. Det var bestemt ikke nogen succes – nej hvor er det svært, og jeg ved ikke hvad det lignede… Men det lignede i hvert fald ikke det hjælpe-håndtag, jeg har formet.

I næste del af processen var det så tid til at søge professionel hjælp:

– Jeg fik et samarbejde med DTU, hvor de stod og stadig står for den tekniske del af udviklingen. I over et år har vi 3D tegnet og testet en masse muligheder.

Derudover har Morten fået en del træneres feedback, som ledte til en stor ændring i udformningen af GripFixer.  Desuden har han i processen skulle bruge tid på at finde flere kompetente folk, som kunne være en del af teamet. Alt dette har han lært meget af:

– Testning, evaluering og justering er en stor del af at forbedre sin ide. Det kræver også, at man er villig til at høre hvad folk siger – også selvom det måske ikke lige er det, man ønsker at høre. Dertil skal man huske, at de gør det for at hjælpe en, ikke såre en. Så jeg er blevet meget bevidst omkring vigtigheden af ærlig feedback – da den er virkelig vigtig ift. udvikling (hvilket jo ikke kun gælder for fysiske ting). Så når jeg spørger folk, så beder jeg dem tit om deres ærlige mening til forskellige ting, da jeg bedre kan bruge det.

Hårdt at træne og lave iværksætteri samtidig

Det har været en ret hård proces at få tid til både trænergerningen og udviklingen af det nye greb, da det var et helt nyt område for Morten:

– Jeg skulle lære om iværksætteri  (f.eks. regnskab og produktion af produktet), teste og forbedre produktet – det føles næsten som om, jeg har taget en bachelor igen, men bare i min fritid.

Det har dog i den grad hjulpet, at han er blevet mødt med velvilje, og at han har haft et godt netværk på plads i forvejen. Han siger dette om den positive oplevelse:

– Om det skyldes god karma eller hvad, det ved jeg ikke. Jeg tror dog ikke, det er utænkeligt, at det til dels kan skyldes nogle af de ting, jeg har gjort for deres børn . En af mine tidligere ungdomsspilleres mor forhandler plastmaterialer. Hun har været så ekstremt hjælpsom – både ved at komme med feedback på bl.a. materiale, men også ved at hjælpe med at finde en i hendes netværk, som kan producere GripFixer. Det handler dermed om ikke at udnytte, men benytte sig af sit netværk. For jeg tror faktisk, at mange gerne vil hjælpe, hvor de kan.

Processen har altså nu resulteret i den færdige udgave af GripFixer, hvilket Morten er meget glad for:

– Det handler om at huske at fejre sine sejre. Det er så fedt at være nået i mål med at udvikle produktet, og jeg glæder mig nu til næste fase af processen.

Læs også

SAIF bygger videre på populært ligatrænings-koncept

Når SAIF Badminton i København i næste sæson udvider sit ligatræning-koncept bliver det med en …

5 Kommentarer

  1. Det lyder spændende, Morten Dannerfjord. Jeg kan huske, at min søn på et tidspunkt kom hjem med en af dine tegnestifter i ketcheren! Held og lykke med det👍🏻

  2. Held og lykke Morten Dannerfjord Рrigtig godt g̴et og fed ide! All the best

  3. Mange tak Mette 🙂
    😀 Ja det er rigtigt – tænker Anton ville have været glad for hvis jeg havde fundet pÃ¥ den her dengang 🙂

  4. Mange tak Duki! Lige over 🙂

  5. Henrik Vestergaard 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.