Thygesen efter dramatisk triumf og holdsejr: Rigtig gode kvartfinale-chancer

Loading

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard var med til at sikre Danmark en flot 4-1-sejr over Rusland i den første kamp ved Uber Cup. Thygesen fortæller til BadmintonBladet, at forholdene bestemt ikke var nemme at spille under.

Thygesen havde denne kommentar til den interessante holdkamp lige efter opgøret:

– Det var en god og spændende holdkamp.

Det var en meget fin beskrivelse af den dramatiske holdkamp. Efter Mia Blichfeldt havde sikret danskerne en god start mod russerne, var det Fruergaard og Thygesens tur til at spille det danske hold i en yderst favorabel position. Det danske par gjorde netop dette ved at slå russerne Bolotova og Davletova efter en yderst dramatisk kamp med 22-20, 20-22 og 21-18.

Dermed gentog de den sejr, de også sikrede sig i semifinalen ved EM for hold. De var da også på forhånd favoritter, da de er verdens nummer 20, mens russerne er nummer 34. Flere forhold gjorde dog, at kampen var svær at spille:

– Det var svære forhold at spille under i de tre første kampe – derfor også tre sæt ved os. Der var lidt vind, der var svær at håndtere i nogle situationer – så det var lidt problemet. Vi kommer godt fra start i tredje sæt og godt ud fra opholdet efter 11, hvor vi har fået en god føring – de haler lidt ind på os, men vi får heldigvis lukket ned for dem.

– Vi skal vinde i morgen

Senere vandt Line Kjærsfeldt sin kamp, hvorfor holdkampen allerede var afgjort efter tre kampe. Derfor var det ren kosmetik, at Finne-Ipsen og Søby tabte deres kamp, mens Natalia Koch Rohde vandt sin. I disse kampe var der dog ifølge Thygesen bedre forhold:

– I anden damedouble og tredje damesingle havde de måske slukket lidt for aircondition – så der blev spillet lidt kønnere badminton, og det var lidt lettere at håndtere boldene.

Det var dermed en yderst flot præstation af de danske piger, der jo mangler de stærkeste danske damedouble-spillere i form af Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Dette gjorde Thygesen og Fruergaard sejr endnu mere imponerende, da de jo pludselig skal håndtere det pres, der er i at spille første damedouble.

Derfor står det danske hold nu i en yderst gunstig situation i forhold til at nå kvartfinalen, som sandsynligvis venter, hvis danskerne besejrer undertippede Mauritius i morgen. Thygesen er glad for holdets sejr og ser gode chancer for en kvartfinaleplads:

– Ja, der er rigtig gode chancer. Vi skal vinde i morgen – men vi har haft en lang aften. Klokken er 01 herude nu, så det bliver hårdt at komme igang igen i morgen – men sådan er det.

I morgen venter Mauritius så.

 

Læs også

Dansk par uddelte næsten æg ved Uber Cup: Vi er rigtig glade for vores første individuelle sejr

Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby sikrede ligesom alle de andre danske spillere en komfortabel sejr …

2 Kommentarer

  1. Super super godt 🏸

  2. Stort tillykke🌟👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.