Lee Chong Wei har pådraget sig en skade, der formentlig holder ham ude af årets All England-turneringen.

Presset Lee Chong Wei: Bed for mig!

Loading

Den suspenderede badmintonstjerne, Lee Chong Wei, er på vej til Amsterdam, hvor han skal igennem en høring med verdensforbundet (BWF) for at forsøge at bevise sin uskyld i dopingsagen mod ham.

Er nervøs
Den 32-årige malaysiske badmintonspiller rejste tirsdag til London for at forberede de sidste detaljer sammen med sin advokat, Mike Morgan.  Lee Chong Wei høring med BWF’s tremands-panel finder sted på et ikke-oplyst sted i Amsterdam lørdag d. 11. april. Der er sat 8 timer af til høringen.

– Så er det nu….jeg forlader Malaysia og håber, at jeg vender tilbage med gode nyheder, skriver Lee Chong Wei på Twitter. Det er syv måneder siden, jeg første gang blev gjort opmærksom på dopingovertrædelsen (3. oktober). Jeg er ret nervøs.

– Venligst bed for mig og ønsk det bedste for mig. Jeg ønsker kun at rense mit navn og komme tilbage på badmintonbanerne hurtigst muligt.

Et ulovligt stof
Det ulovlige stof, dexamethasone, som Lee Chong Wei er testet positiv for, er ikke et præstationsfremmende stof, men et steroid, der er anti-inflammatorisk og anvendes som oftest i forbindelse med behandling af sportsudøveres skader. Lee Chong Wei har angiveligt fået præparatet i kroppen netop i forbindelse med behandling af en skade i hasen op til VM i København.

Den malaysiske verdensetter blev testet positiv for stoffet efter hans sejr over Viktor Axelsen i semifinalen til VM i august.

Mildere dom
Hvis Lee Chong Wei kan fremføre bevis for at forekomsten af dexamethasone er som følger af et behandlingsforhold, kan dommen forventes at blive mildere end ellers. Han risikerer op til 2 års karantæne.

Læs også

Lee Chong Wei vil fritages fra kravene i den nye struktur

Lee Chong Wei er ikke tilfreds med de nye skærpede krav til topspillerne. Han beder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.