Sandra-Maria Jensen. Foto @Annette Vollertzen

Badmintonligaen: Fem tre-sættere da Solrøds tsunami dukkede Højbjerg

Loading

I dagens Badmintonligakamp i Solrød Strand Idrætscenter spillede hjemmeholdet mod sæsonens overraskelse fra Højbjerg, der lå på en 5.-plads før opgøret.

Solrød Strand selv lå på ottende- og tredjesidstepladsen i ligaen, men de havde kun to point op til Højbjerg. Derfor var der alt at kæmpe for, da slutspilspladserne bliver uddelt efter sidste grundspilsrunde på torsdag d. 7. januar.

Fem ud af seks kamp gik i tre sæt, så der var jævnbyrdighed over næsten hele linjen. Mixeddoublen mellem Alexander Bond/Lena Grebak fra Solrød og Martin Faaborg/Emilie Juul Møller var længe tæt, men efter tre opslidende sæt gik hjemmeholdet af med den sejr.

I damedoublen udkæmpede Amanda Madsen og Sandra-Maria Jensen et bråvallaslag mod de godt samspillede Højbjerg-piger Nanna Vestergaard og Line Nørgaard. De to første sæt vekslede lovlig meget i kvalitet – pigerne delte med et til hver. Men tredje sæt var både velspillet og dramatisk. Det var helt lige ved 24-24, men Vestergaard/Nørgaard havde de sidste marginaler, og udlignede dermed Solrøds føring til stillingen 1-1.

I næste runde var to store talenter på spil i damesingle. Mia Blichfeldt havde favoritværdigheden mod Alexander Bøje. Det blev aftenens mest ensidige forestilling. Blichfeldt forsvarede sig godt mod Bøjes angreb, der kostede for mange uprovokerede fejl. Begge piger har attitude, og det er dejligt. Idag var Blichfeldt intens og koncentreret, mens Bøjes attituder hurtigt slog over i himmelvendte øjne og opgivende armbevægelser. 2-1 til Solrød.

På banen ved siden af fik Morten Brødbæk fra Højbjerg som sædvanlig tingene til at se nemme ud – i dag mod Jacob Nilsson. Det holdt helt frem til slutningen af 2. sæt, hvor Brødbæk slækkede et kort øjeblik, og pludselig havde Nilsson stjålet 2. sæt med 22-20. Det var længe lige i afgørende sæt, men det var som om, Nilsson havde fået de mentale overtag. Han lykkedes med at vinde kampen, og det var en mavepuster for Højbjerg. 3-1 til Solrød.

Herredoublen og 1. herresingle fik Solrød også hevet til sig i tre-sættere, og derfor sluttede en helt lige holdkamp med en 5-1 sejr til Solrøds Strands tsunami-skabende hold. Dermed tager de Højbjergs 5.-plads. Århusianerne kan rejse slukørede hjem, men med rank ryg efter en god præstation i en svær udekamp.

Se alle resultater fra Badmintonliga-kampen mellem Solrød Strand og Højbjerg Badminton Klub.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …