Fantastisk comeback i Greve-Odense!

Loading

Omkring 200 tilskuere havde fundet vej til Greve Idræts Center i kulden i dag, da Badmintonligaens 8. runde skulle afvikles. Fynske Odense OBK var i stærk pointnød, da de gæstede hjemmeholdet Greve Strand Badmintonklub. Med vanlig optimisme troede de på, at de kunne hente point, men de vidste godt, at det ville blive svært.

Første runde bød på damesingle, hvor Greve havde deres spanske es, Clara Azurmendi, med igen, og herredouble, hvor de havde byttet lidt rundt på de sædvanlige konstellationer og sat Jelle Maas og Mikkel Delbo Larsen sammen. Odense stillede med Henriette Jensen i damesinglen og Patrick Bjerregaard i herredouble sammen med en debutant på ligaholdet, Mikkel Normann.

Begge kampe forløb efter planen for hjemmeholdet, der ikke for alvor var i problemer undervejs. Clara Azurmendi vandt sin kamp over en ellers flot spillende Henriette Jensen med 21-12 21-16. Andet sæt så ellers godt ud for den unge fynbo, men hun formåede ikke at skabe overraskelsen.

Det gjorde Odense-parret heller ikke i herredoublen, hvor de mere rutinerede Greve-spillere satte sig på kampen fra første serv. Med 21-10 21-15 bragte de Greve planmæssigt foran i holdkampen med 2-0.

To stort set identiske kampe
Herefter fulgte en god time meget mærkværdige observationer og virkelig intens badminton. Det var damedoublen med Isabella Nielsen og Rikke Søby Hansen fra Greve mod Camilla Martens og Maiken Fruergaard Sørensen fra Odense samt mixdoublen med Jacco Arends og Ditte Søby Hansen fra Greve mod Frederik Søgaard og Sara Thygesen fra Odense, der skulle afvikles som tredje og fjerde kamp i holdkampen.

Kampene gik i gang samtidig. Scoren var med få undtagelser så godt som ens i begge kampe hele vejen. Hvis det ene par sneg sig foran med et par point, åd det andet par sig hurtigt ind på dem igen – i begge kampe. De gik til ophold ved 11 på samme tid i begge kampe – i alle tre sæt vel at mærke. De blev færdige med alle sæt stort set samtidig – og kampene sluttede inden for et minut. Og endelig mindede resultaterne i de to kampe også meget om hinanden. Det er naturligvis tilfældigheder, men det var da pudsigt at være vidne til.

Camilla Martens, som endnu ikke har tabt en damedouble i Badmintonligaen i denne sæson, var sammen med Maiken Fruergaard Sørensen tændt til aftenens kamp. I en uhyggelig tæt affære vandt de første sæt 24-22, hvorefter andet sæt gik til Isabella Nielsen og Rikke Søby Hansen med 21-19. Starten af tredje sæt var lige så tæt som de to første sæt var, men til sidst trak Odense-pigerne fra og vandt tredje sæt 21-15.

Samtidig spilledes en lige så tæt mixdouble på banen ved siden af. Her var det dog bare første sæt, der var den største forskel i, da Frederik Søgaard og Sara Thygesen vandt dette med 21-15. Herefter var Jacco Arends og Ditte Søby Hansen spillet varme, og de satte sig på andet sæt, omend det blev meget tæt; 22-20 til Greve-parret og også her skulle der et tredje sæt til. Dette blev lige så tæt som andet sæt, og med netrullere og flot spil blev det Odense-parret, der trak det længste strå og vandt med 21-19.

Fantastisk comeback
Dermed stod den 2-2 i holdkampen, og nu skulle de to herresingler afgøre det hele. Greves første herresingle, Joachim Persson, tog imod Odenses Raul Must, mens Mads Christophersen fik debut for Greves ligahold i anden herresingle. Han var oppe mod Odenses Steffen Rasmussen.

Og det var tydeligt, at der var et stykke op fra Mads Christophersen til Steffen Rasmussens stærke liganiveau. Selv om Mads kæmpede bravt, må selv de mest inkarnerede Greve-folk have tvivlet på deres spiller, da han efter at have tabt første sæt med 14-21 hurtigt kom bagud med 2-12 i andet sæt. Omvendt stor cadeau til Steffen Rasmussen, der spillede en flot kamp. Selv om Mads fik spillet sig op på 12 point i andet sæt, var der aldrig tvivl om kampens udfald. Dermed var Odense pludselig kommet foran med 3-2 i holdkampen.

Derfor steg presset på Joachim Perssons skuldre, hvis Greve ikke skulle gå tomhændet fra holdkampen. Selv om Persson tidligere har reddet Greve i både de ordinære kampe og i golden sæt – og dermed bevist gang på gang, at han aldrig er færdig, før den sidste bold er slået – så kunne han ikke gøre det igen i dag mod Raul Must. Dertil havde fynboerne estiske spiller lige det mere luft og held, som var nødvendigt i dag.

I et brag af en kamp, hvor især andet sæt var præget af meget lange dueller, der trak tænder ud hos begge spillere, vandt Raul Must med 21-17 21-19 til stor jubel for den øvrige Odense-trup. Raul selv faldt om af bar udmattelse, mens hans holdkammerater hoppede og dansede, inden de entrerede banen for at omfavne deres helt.

Blandt Greves folk var der naturligvis stor skuffelse efter kampen, mens gæsternes tur hjem til Odense må forventes at være meget sjovere nu, end hvis de havde tabt holdkampen.

Med en sejr på 4-2 efter at have været nede med 0-2 må Odense OBK’s bedrift i dag dermed betegnes som et fantastisk comeback – måske det bedste i sæsonen indtil nu – og de fik med sejren i dag spillet sig over nedrykningsstregen inden sidste spillerunde, mens Greve fortsat er på fjerdepladsen i Badmintonligaen.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …