Thomas Laybourn ny sportschef i Hillerød Badmintonklub

Loading

Thomas Laybourn er Hillerød Badmintonklubs nye sportschef.

Thomas Laybourn er ansat som sportschef og cheftræner for både ungdom og senior i Hillerød Badmintonklub. Klubbens formand Lars Østergaard ser meget frem til dette samarbejde:

– Det er med den største glæde, at Hillerød Badmintonklub kan meddele, at Thomas Laybourn er ansat som sportschef gældende fra sæsonen 2018/19 og foreløbigt 2 år frem, udtaler Lars Østergaard.

Laybourn matcher perfekt klubbens behov

Der vil i denne periode være fokus på en bæredygtig udvikling med en gennemgående rød tråd i hele træningsmiljøet, og Laybourn matcher klubben rigtig godt:

– Vi mener, at netop Thomas Laybourn har den helt rette profil til at implementere og udvikle det talentudviklingsmiljø, som klubben ønsker, siger Lars Østergaard.

Han fortsætter:

– Laybourns foreløbige karriere-liste er jo imponerende: Tidligere professionel topspiller og blandt andet dansk mester, europamester og verdensmester i mixeddouble sammen med Kamilla Rytter Juhl, tidligere U15-landstræner, sit eget akademi Badminton Power, samt flere sæsoner som cheftræner for senior- og ungdomselitetræningen i Taastrup Elite Badminton. Så med alt dette i bagagen har Thomas den helt rigtige know-how til, hvordan vi praktisk får kvalitet og struktureret udvikling ind i træningsmiljøet. Det er simpelthen et perfekt match, understreger en tilfreds formand.

Laybourn er også spændt på det nye samarbejde:

– Jeg er super spændt og stolt over, at skulle bidrage til Hillerød Badmintonklubs udviklingsarbejde. Det bliver en spændende udfordring, at skulle skabe en rød tråd igennem klubbens ungdoms- og seniorafdeling, så klubben kan fortsætte den positive udvikling”, udtaler en energisk Thomas Laybourn og tilføjer:

– Jeg brænder for udvikling, og elsker at gøre en forskel for alle i og omkring en klub, så jeg glæder mig meget til at komme i gang og møde spillere, forældre og resten af klubbens omgangskreds over den kommende tid.

Laybourn vil sammen med klubbens nuværende træner i ungdomsafdelingen, Zheng Yu Zhu, danne et yderst kompetent makkerpar i ungdomsafdelingen, suppleret af flere af de nuværende træner kapaciteter i klubben.

Desuden fortsætter Jakob Kyndesen i trænerrollen i Hillerød i den kommende sæson. Han vil fungere som assisterende træner for Laybourn i både senior- og ungdomsafdelingen. Jakob har en mangeårig erfaring på divisionsplan som både spiller og træner. Desuden har Jakob fået sin badminton-opdragelse i HB, som han vendte tilbage til i 2017.

– Så det er et fantastisk trænerteam som Hillerød Badmintonklub kan præsentere fra næste sæson, udtaler en begejstret formand Lars Østergaard.

Klubudviklingsarbejdet optimeres

Hillerød Badmintonklub har over de seneste to år gennemgået et omfattende klubudviklingsarbejde, der har haft fokus på at få organiseret klubben til at kunne rumme et særligt attraktivt træningsmiljø for både ungdoms- og seniorspillere i Nordsjælland.

– En vigtig hjørnesten i dette udviklingsarbejde har været at få ansat en kompetent og erfaren sportschef til at understøtte klubbens allerede igangværende positive og spændende udviklingsproces og hermed føre vores mange talentfulde ungdomsspillere op i seniortruppen. Thomas Laybourn skal således udfylde en vigtig rolle, hvor han skal implementere yderligere kvalitet i træningsmiljøet, uddyber Lars Østergaard yderligere.

En Laybourn-effekt skal sikre fastholdelse og tilgang af spillere

Med ansættelsen af Thomas Laybourn forventer Hillerød Badmintonklub at kunne tilbyde et spændende og attraktivt træningsmiljø, der kan fastholde eksisterende spillere og forhåbentlig tiltrække nye spillere udefra.

– Vi er meget åbne for tilgang af nye spillere udefra, som ønsker at være en del af en klub i udvikling. Vi er ambitiøse og mener vi kan tilbyde relevant træning og udvikling til de fleste spillere, udtaler Lars Østergaard.

Hertil tilføjer Laybourn:

– Gennem de mange år at jeg har været i badmintonsporten, har jeg haft berøring med alt i og omkring klub- og talentudvikling. Som tidligere professionel topspiller kan jeg derfor bidrage med masser af energi og tiltag i den daglige træning, og jeg ved præcist hvad der skal til for at gå hele vejen som ung håbefuld spiller, og hvordan man gennem struktureret og målrettet træning udvikler den enkelte spillers fulde potentiale. Det er et utroligt spændende udviklingsarbejde der er i gang i klubben, og som intensiveres til sæsonstart.

Stor tilfredshed og opbakning fra klubbens medlemmer til Laybourn

Nyheden om ansættelsen af Thomas Laybourn som sportschef har givet masser af ny energi og glæde i Hillerød Badmintonklub. Den gode modtagelse er også blevet bemærket af Laybourn.

– Hillerød Badmintonklub har en stærk klubkultur, hvor jeg sagtens kan se mig selv udfylde rollen som sportschef. Det at skulle bidrage til at løfte i fælles flok som klub, og mærke forskellen i hverdagen hos alle spillere, forældre og ledere, det er det, som gør en forskel for mig og som giver mig energi og motivation i det daglige. Jeg glæder mig til at møde alle i Hillerød Badmintonklub og ikke mindst at få arbejds-handskerne på, siger en forventningsfuld Thomas Laybourn.

Udover sportschef vil han også være en aktiv spiller på klubbens førstehold. Dermed bliver Hillerød Badmintonklub den eneste klub i Danmark med to tidligere verdensmestre på holdet, når Peter Rasmussen kommer tilbage på holdet i 2018/19 sæsonen efter hans alvorlige skade.

Pressemeddelelse: Hillerød Badmintonklub

 

Læs også

Tidligere verdensmester starter badmintonakademi

Thomas Laybourns badmintonprojekt, Layway Badminton, åbner til august dørene op for et nyt badmintonakademi. Det …

En kommentar

  1. Daniel Schack Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.