Lin Dan var på kursus i dag

VM-stjerner på skolebænken

Loading

For en stund var navne som Lin Dan, Chen Long, Hendra Setiawan, Greysia Polii og Kento Momota forvandlet til skoleelever, da BWF i dag afholdt kursus i at tackle medierne for en række af de spillere, der skal spille VM i næste uge.

”BWF Players’ Media Education Programme” er navnet på dagens program, som er udtænkt til at hjælpe spillerne med at kommunikere bedre med medierne og derved kunne profilere både sig selv og badmintonsporten bedre.

Programmet blev præsenteret af Owen Leed og Gayle Alleyne fra BWF’s kommunikationsafdeling, og de havde selskab af BWF-præsident Poul-Erik Høyer og formanden for spillerforeningen Yuhan Tan fra Belgien.

Sociale medier
– Dybest set talte vi om vigtigheden af nye medier og fans, der i højere grad bruger deres mobiltelefoner i stedet for tv. Det gælder for spillerne om at kunne udtrykke sig bedst muligt via de kanaler, der er tilgængelige i dag, sagde Yuhan Tan blandt andet.

Han henviser herunder til de mange former for sociale medier, der har gjort sit indtog som fast element i hverdagen for mange mennesker verden over, og han påskønner BWF’s bestræbelser på at uddanne spillerne bedst muligt i den henseende. Især blev der gjort opmærksom på, hvilke konsekvenser et forkert formuleret tweet eller en opdatering på Facebook kan få, hvis det kommer ud til de forkerte mennesker.

Stor ros for initiativet
Cheftræneren for Japan, Park Joo Bong, roste BWF meget for initiativet.

– Det er godt, at BWF har gennemført dette program. Vi påtænker selv at afholde samme slags program for vores spillere hjemme i Japan, så de kommer til at mestre kommunikationen med journalister, sponsorer og fans, sagde han efter kurset.

Der var mange ”fag” på dagsordenen. Kropssprog, interviews, brug af engelsk og lokalt sprog, forventninger fra sponsorer og fans, samt hvordan spillerne kan drage bedre fordel af deres kommunikation var bare nogle af de ting, der blev gennemgået.

Greysia Polii fra Indonesien, som også er medlem af spillerforeningen, var også begejstret for kurset.

– Det var et meget omfattende kursus. Der var mange gode forslag til, hvordan man kan præsentere sig selv under for eksempel interviews, og jeg er sikker på, at vores spillere kan nyde godt af den information, de har fået i dag, sagde hun, da de allesammen igen kunne holde fri fra skole.

Kilde: BWF

Læs også

Hongkong Open: Bliver fjerde gang lykkens gang for Kolding og Conrad?

I denne uge risikerer Mads Kolding og Mads Conrad at møde deres landsmænd Mathias Boe …