Zvonimir Durkinjak skal spille mixeddouble for VEB. Foto @ Eframe

Badmintonligaen: Golden Set i Odense

Loading

I anden runde af Badmintonligaen fik Odenses mandskab besøg af Vendsyssel i en kamp, hvor Odense på forhånd var små favoritter. De har vundet de fleste kampe hjemme i Odense Idrætshal, og deres træner Lennart Engler gav da også inden kampen udtryk for, at de følte sig velforberedte.

Sikre sejre i de rene damekampe
Kati Tolmoff var stor favorit i damesingle, hvor hun var oppe mod den unge Henriette Jensen, der gjorde hvad hun kunne for at kæmpe imod den mangedobbelte estiske mester.

Tolmoff tog dog første sæt sikkert med 21-15 og bragte sig lynhurtigt foran 11-3 i andet. Kampen var dermed reelt afgjort, og med 21-6 i andet sæt havde esteren gjort sin pligt og bragt Vendsyssel foran 1-0.

Sideløbende med damesinglen blev damedoublen spillet mellem Camilla Martens og Maiken Fruergaard Sørensen, Odense, og Camilla Sørensen og Josefine Van Zaane, Vendsyssel.

Første sæt gik til Odense-parret med 21-16. Andet sæt startede som en klart tættere affære, hvor hjemmeholdet kunne gå til ophold med 11-10. Herefter satte Martens og Fruergaard tryk på, og de tog sættet med 21-13 og udlignede dermed til 1-1 i den samlede stilling.

– Vi spiller udmærket men er dog ikke helt på niveau med i tirsdags. I første sæt og helt frem til 11 i andet har vi svært ved at holde os til taktikken, hvilket gør at vi spiller dem forkert. Først herefter forstår vi at spille dem rigtigt og kan derfor hive andet sæt hjem rimelig stort, sagde Camilla Martens efter sejren.

Tætte herresingler
Odense havde ligesom Vendsyssel en estisk spiller med på holdet i Raul Must, som mødte sin gode ven, Ville Lång fra Finland, i første herresingle. Han fortsatte, hvor Kati Tolmoff slap, og bragte sig hurtigt foran med 14-3. Finnen halede dog ind på Must i de følgende dueller, men han kunne alligevel ikke forhindre estisk og fynsk sætsejr på 21-11.

I andet sæt vågede Ville Lång op til dåd, og han lignede længe en sikker vinder af sættet. Først ved 15-15 fik Raul kontakt igen, og herfra lå de to spillere side om side i en spændende afslutning på sættet. Ville kom foran med to, blev hentet, fik sætbold ved 20-19, blev hentet igen. Men herefter tog han to på stribe og vandt sættet med 22-20.

I mellemtiden var anden herresingle mellem Steffen Rasmussen og Peter Mikkelsen gået i gang, og de to bød hinanden op til en tæt kamp. De fulgtes ad til 12-12 i første sæt, inden en af dem trak afgørende fra. Det var Steffen, der hurtigt kom på 17-13 og endte med at tage sættet med 21-16.

Herefter fulgte et andet sæt, der mindede meget om andet sæt i første herresingle. Peter Mikkelsen kom bedst fra start og førte med en enkelt ved opholdet. Ved 13-13 fik Steffen Rasmussen kontakt, og så fulgtes de to spillere op til 19-19. Det lugtede af ’ombolde’, men sådan blev det ikke. Steffen vandt 21-19 og bragte Odense foran 2-1.

– Jeg spiller en rigtig god kamp i dag og slår Peter Mikkelsen i to sæt. Han er rigtig svær at spille mod, så jeg er superglad for at få den lukket i to sæt, sagde Steffen til BadmintonBladet.dk efter kampen.

Pres på Lång
Nu lå presset på Ville Lång, hvis ikke Vendsyssel skulle komme bagud 1-3. Finnen kom dog hurtigt bagud 0-4 i tredje sæt, og det så ikke godt ud for ham og Vendsyssel. Men så skruede han bissen på og fik vendt et truende nederlag til sejr. Han førte ved opholdet og bragte sig sikkert på 16-10 og 19-11, og så var den kamp reelt afgjort. Selv om Raul fik pyntet på resultatet, endte det med sikker sejr til Ville med 21-15. Dermed stod den 2-2 samlet inden de sidste to kampe.

Afgørende doubler
I mixdoublen skulle Odenses Frederik Søgaard og Sara Thygesen følge op på deres sejr i første spillerunde, mens Vendsyssel havde sat en ny konstellation sammen i Jonatan Nordh og Maria Helsbøl.

Det blev en meget tæt kamp, hvor de fire spillere fulgtes ad til 10-10 i første sæt. Herefter trak Frederik og Sara fra og vandt sættet med 21-18. Andet sæt blev en endnu tættere affære, hvor de to par fulgtes ad gennem hele sættet. Fra 18-18 spillede Odense-parret sig til matchbold, og på den anden af slagsen lukkede de kampen med 21-19.

Den sidste kamp var herredoublen mellem Søren Toft Hansen og Patrick Bjerregaard fra Odense og Zvonimir Durkinjak og Lasse Mølhede fra Vendsyssel.

Parret fra Vendsyssel var favoritter til at tage sejren, og de havde da heller ingen problemer med at leve op til denne favoritværdighed. Første sæt blev vundet 21-14, og i andet sæt så det ikke ud til, at Odense-drengene havde mere at komme med. Zvonimir og Lasse vandt i hvert fald rimelig komfortabelt med 21-10, og det betød 3-3 samlet.

Golden Set
Til Golden Set blev de rene dame- og herrekampe valgt fra, så sættet skulle spilles i mixdouble. Tre af de fire mixspillere fra tidligere gjorde sig klar – kun Vendsyssel byttede Jonatan Nordh ud med Zvonimir Durkinjak, og det skulle vise sig at være en god ide.

Han og Maria Helsbøl tog nemlig sættet med 21-18 efter at have været bagud 13-18, og de kan derfor rejse tilbage til Nordjylland med en 4-3-sejr og to points i bagagen.

For anden gang ud af to mulige vandt Vendsyssel i Golden Set. Og for anden gang ud af to mulige tabte Odense i Golden Set. Vendsyssel ligger dermed nr. 3 i ligaen, mens Odense må tage til takke med en foreløbig 7.-plads.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …