Joachim Persson er på rejse. Foto @ Rico Hansen

Persson og Fladbergs vilde rejse til Øst-Ukraine

Loading

Torsdag aften spillede Rasmus Fladberg og Joachim Persson kamp for deres hold i Badmintonligaen – allerede fredag eftermiddag skal de på banen i Kharkiv i det østlige Ukraine.

Natrejse
Vi fangede Joachim Persson sent torsdag aften, da han sad i bilen på vej til Københavns Lufthavn. Han havde netop spillet en tre-sætter mod Højbjergs Kasper Dinesen i Århus. Persson forklarer, at han sammen med Rasmus Fladberg er ved at begive sig ud på en vanvittig natrejse.

– Vi skal med flyveren ved midnat til Rusland. Det tager et par timer. Derfra skal vi så videre med fly kl 8 fredag morgen til en russisk by tæt ved grænsen til Ukraine. Her bliver vi afhentet og kørt til Kharkiv, hvor vi regner med at ankomme omkring kl. 12. Jeg skal spille kl. 14.

Gode minder
På spørgsmålet om hvad, der får dem til at kaste sig ud i at spille en turnering i det urohærgede Øst-Ukraine med så presset en rejseplan, griner garvede Persson.

– Det gik jo meget godt sidste år, og vi mærkede ikke noget til urolighederne. Det var en god tur, vi havde. Dertil mister jeg en del ranglistepoint fra sidste år fra nogle andre turneringer, så jeg vil gerne forsvare dem fra Kharkiv International.

Først overlevelse
Rasmus Fladberg og Joachim Persson mødtes sidste år i finalen, så det er naturligvis de gode erfaringer, Persson referer til. Han er godt klar over, at forberedelsen ikke er den bedste, men han er alligvel optimistisk.

– Det er slet ikke optimalt at rejse om natten. Og det er heller ikke optimalt at spille fredag middag, når jeg har spillet en tre-sætter i Århus torsdag aften.

– Jeg må prøve at overleve fredagen og kæmpe mig igennem. Hvis jeg vinder to kampe fredag, så har du en træt og glad mand, der kan samle lidt kræfter til lørdagen. Ryger jeg derimod ud, så vil jeg nok være træt af, at vi har kastet os ud på den vilde rejse.

Joachim Persson, der er seedet 1, møder en spiller fra Iran i første runde, mens 4.-seedede Rasmus Fladberg får hård modstand i svenske Mattias Borg.

Følg de to badminton-eventyrers resultater fra Kharkiv International.

Læs også

Fladberg stopper på topplan: Selverkendelse er og har været min store styrke

Rasmus Fladberg indstiller karrieren på topplan og vil altså ikke spille internationale turneringer mere. Det, …