Badmintonligaen: Persson tryllede i Greve

Loading

Greves Badmintonligahold stillede i noget nær stærkeste opstilling mod mesterskabskandidaterne fra Skovshoved. Det var i 5. runde af Badmintonligaen.

Lind og Persson i fokus
Dagens holdkamp i Greve Idræts Center var mellem to mandskaber med masser af topspillere på Superseriesniveau. Navne som Joachim Fischer, Jan Ø Jørgensen, Carsten Mogensen, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vækker genklang hos de fleste danske badmintonfans. Men dagens nøglekamp lå i 2. herresingle mellem Joachim Persson og Christian Lind Thomsen.

– Jeg har mødt Lind to gange før i min karriere og vundet begge gange i tætte opgør, så jeg følte på forhånd, at jeg havde gode chancer, fortalte Joachim Persson til Badmintonbladet.dk efter kampen.

Med pil opaf
Greve ligger aktuelt på en 6.-plads i Badmintonligaen, mens Skovshoved ligger nummer 3. Begge hold ser ud til at komme til at klare sig bedre i anden halvdel af grundspillet, end de har gjort i første halvdel; primært på grund af skader og nye spillere.

Stærke stjerner
De mange stjerners tilstedeværelse i kampene gjorde, at der var mange ulige opgør, da trænerne havde taget de sikre valg . Skovshoveds Mads Conrad og Carsten Mogensen vandt sikkert i herredouble. Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen levnede trods et sættab heller ikke megen tvivl om, at damedoublen skulle til Greve. 1-1 efter første runde.

Jan Ø Jørgensen havde fint tag på Ka Long Ng, mens Michelle Li fra Greve var en klasse over Nathalia Rohde. Dermed 2-2  efter 2. runde. Joachim Fischer taber sjældent en mixeddouble i Badmintonligaen, og slet ikke med Julie Houmann ved sin side. Det kunne Mikkel Delbo og Isabella Nielsen ikke stille noget op imod. 3-2 til Skovshoved.

Showdown
Dermed var det de garvede kamphaner Joachim Persson og Christian Lind Thomsen, der skulle afgøre, om Greve skulle have point ud af holdkampen. På forhånd var det ventet at blive en lige match. Christian Lind Thomsen var spillemæssigt svag favorit, men Joachim Persson er en forrygende matchspiller, der forstår at trække det bedste frem, når der er brug for det.

Persson køligst til slut
Naturligvis gik kampen i fem sæt, og her viste Persson sin styrke ved at kanonstarte med en 7-0 føring. Det er vanskeligt at hente, når sættene kun er til 11 point. Det lykkedes da også kun Christian Lind Thomsen at pynte på resultatet, og dermed blev det 3-3 og Golden Set.

– Et Golden Set kun til 11 tager næsten den fysiske dimension ud af spillet. Der er ingen favorit. Faktisk er det en fordel at være underdog, evaluerede Joachim Persson.

Persson var varmest
Da den eneste lige kamp var en herresingle, blev det naturligt nok herresingle, der skulle spilles i Golden Set. Greve valgte lidt overraskende at gen-bruge Joachim Persson. Det var tilskuerne i hallen ikke ubetinget begejstrede for, men det skulle vise sig, at det var et klogt valg. I modsætning til Jan Ø var Persson var varm, faktisk så brandvarm, at han satte verdens-3’eren til vægs med  11-6. Dermed 4-3 sejr til Greve over Skovshoved.

– Jeg havde min gameplan klar, og jeg havde power i armen. Jeg var træt, men fik lige fem minutters pause, og så følte jeg mig egentlig frisk nok. Jan havde alt at tabe, mens jeg kunne spille frit, fortalte Persson. Greves helt fra kampen skal udover holdkampen på torsdag spille Scottish Open om et par uger.

Se resultaterne fra alle kampene i Badmintonligamatchen mellem Greve og Skovshoved.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.