Mikkel Mikkelsen gjorde god figur i dagens opgør for topholdet Værløse. Foto @ Annette Vollertzen

Badmintonligaen: Værløse walk-overs holdt Solrød inde i kampen

Loading

I de velbesøgte Værløsehaller tog Badmintonligaens tophold hjemme imod talentfabrikken fra Solrød Strand. Det blev en kamp præget af flere walk overs.

Første runde bød på et opgør mellem de to seneste års danske mestre i damesingle. Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt. Blichfeldt har haft en svær tid resultatmæssigt siden sin overraskende DM-sejr for knap to år siden. Line Kjærsfeldt har på den anden side haft en stødt stigende formkurve, der vel kulminerede i weekenden, da hun satte en række af sine nærmeste europæiske rivaler til vægs i Skotland, og vandt Scottish Open.

Derfor var Line Kjærsfeldt favorit, og den rolle udfyldte hun fint i dagens kamp. Hun dominerede kampen med sit varierede angreb, og selvom Mia Blichfeldt kæmpede godt i andet sæt, var sejren ikke for alvor truet. 21-13, 23-21 til Kjærsfeldt.

I mixeddoublen havde Værløses Søren Gravholt antageligvis ikke trænet mange gange siden turneringsgevinsten i Norge for 16 dage siden. Det viste sig hurtigt, at Mai Surrow og Gravholt ville have vanskeligt ved at gennemføre kampen. Efter en ensidigt første sæt, trak Værløse-parret sig, og således vandt Alexander Bond og Lena Grebak kampen.

Dermed var stillingen 1-1 efter første runde.

Anden rundes mest lige match up blev 2. herresingle mellem lokale Mikkel Mikkelsen og svenske Felix Burestedt. Efter to lige sæt, som spillerne delte, kunne Burestedt ikke modstå Mikkelsens fysiske spil, og sejren blev sikret med 21-18, 19-21, 21-10.

Mindre jævnbyrdig blev damedoublen, hvor Emma Wengberg og Julie Finne-Ipsen konstant havde overtaget via en bedre offensiv, end Solrød-pigerne Amanda Madsen og Joan Christiansen. Sætcifrene blev 21-15, 21-12.

Således 3-1 til Værløse efter 2. runde.

Tredje runde var knap skudt i gang, før der var problemer for Værløse. Herredoublen med Nikolaj Overgaard og Jonas Rasmussen havde udfordringer med fysikken. Kort efter blev det klart, at de ikke kunne gennemføre kampen efter 1. sæt, der sluttede med 12-21.

Så var der lagt op til en spændende, afgørende kamp i 1. herresingle mellem formstærke Rasmus Messerschmidt og solide Rasmus Fladberg. Værløses Messerschmidt kan spille i et forrygende tempo, og det gav ham første sæt med 21-19. Midt i 2. sæt lurede overraskelsen stadig, men Fladbergs mere kraftfulde, disciplinerede spil gjorde sin virkning. 21-18 til Solrød-spilleren.

I tredje sæt fortsatte Rasmus Fladberg med at dominere, og han holdt samtidig fejlprocenten væsentlig lavere end Messerschmidt, der forcerede spillet for meget. Det betød, at Solrød fik udlignet til 3-3 i holdkampen via sætsejr på 21-12 i afgørende sæt.

Dermed blev det til Golden Set, hvor Solrød valgte damedouble og damesingle fra, mens Værløse ville undgå herredouble og herresingle. Mixeddoublen skulle lidt overraskende spilles mellem singlespillerne Mikkel Mikkelsen og Line Kjærsfeldt mod doubleeksperterne Niclas Nøhr og Lene Grebak.

Værløse-parret gik frisk til opgaven og hang godt med i begyndelsen. Mikkel Mikkelsen bombede løs fra baglinjen, og hjemmebaneyndlingene var bedst til at få og fastholde angrebet. Det gav en højest uventet gevinst med 21-19 i Golden Set.

Værløse vandt således 4-3 over Solrød Strand og sikrede sig 2 point. Skovshoved er dog nyt tophold i Badmintonligaen med en bedre kampscore end Værløse, der er nummer to. Se alle resultaterne fra Badmintonligakampen mellem Værløse og Solrød Strand.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …