Photo by Pixabay, Pixabay.com

Badmintonspillernes fritidsaktiviteter: Det laver de, når de ikke spiller

Loading

Danmark er et af de lande, hvor badminton har sin største udbredelse. Sporten kræver en enorm mængde sved, tårer og timer. For at spille godt må man dedikere meget tid til det, men det betyder ikke, at badmintonspillerne ikke kaster sig over andre ting.

Når de ikke forsøger at få fjerbolde over nettet har de danske badmintonspillere ofte travlt med andre udfordringer.

Hjælp til sygdomsramte familier

Viktor Axelsen har mere end en titel på hånden, selvom han kun lige er fyldt 24 år i år. I 2010 blev han den første ikke asiatiske vinder af u/19 holdet, men den titel var kun starten til hans samling. Han kan blandet andet kalde sig for verdensmester efter at vinde guld i VM i 2017 og OL-bronzevinder efter en flot tredjeplads i 2016. Derudover har han også modtaget hæderspriserne Årets sportsnavn og BT Prisen til sportsgallaen sidste år.

I år blev Viktor Axelsen ambassadør for Smilfonden, hvilket betyder han af og til aflægger Rigshospitalet et besøg for at støtte op omkring sygdomsramte familier. Foreningen er stiftet af TV-værten Sisse Fisker i 2017 og hjælper med at gøre livet en smule lettere for sygdomsramte familier.

Inspiration af idolerne

Anders Antonsen har i en alder af 21 år allerede scoret en million kontrakt med den danske badmintonudstyrs-producent FZ Forza. Da Antonsen underskrev sponsoraftalen udtalte han: ”For mange badmintonspillere er det en drøm at kunne leve af sporten, men med denne aftale kan jeg mere end bare leve af det. Jeg er utrolig stolt af det, for jeg er kun 20 år gammel, og jeg ved godt, at den slags kontrakter ikke hænger på træerne i badmintonsporten”

Han vandt i 2015 i Lublin u/19 europamesterskabet i herresingle, og to år senere vandt han sin første DM-titel. Antonsen fortæller i et interview, at han altid har fulgt sporten nøje på skærmen, hvor han finder motivation i at se sine idoler spille og bliver inspireret.

En balance mellem poker og badminton

Jesper Hougaard er en del af Greve Strand Badminton og udtaler hertil sig om sin forkærlighed for badminton:” På forhånd havde flere fortalt mig, at Badminton Liga-finalen var en unik begivenhed, men alligevel overraskede det mig, hvor stor en oplevelse torsdag aften i Frederiksberg Hallen var. Jeg er stolt af at være en del af det team, der blev danske mestre og jeg glæder mig til at fortsætte denne rejse i den nye sæson”

Men inden han kastede sig over badminton havde en stor interesse i et andet spil, der også fik pulsen til at slå en tand hurtigere: poker. Jesper vandt i 2008 et WSOP armbånd i både Las Vegas og Europa. I 2008 vandt han Sunday Million for første gang, hvilket gav ham en gevinst på $150.000 og mindre end et år efter vandt han Sunday Million endnu gang og gik væk med en gevinst på $206.834.

I 2017 har han dog flyttet sit fokus til badminton og poker er kun noget, som han beskæftiger sig i med i fritiden som et fleksjob, når tiden tillader det.

Golfbolde og fjerbolde

23-årige Julie Finne-Ipsen spiller på klubplan for Værløse badminton. Hun sluttede på en andenplads i damedouble i Hungarian International i 2012. Hun har derudover også sluttet på en flot andenplads i Estonian International i 2013 og Croatian International i 2013. I junior-EM i 2013 fik hun en sølvmedalje. Det gik endnu bedre i 2017, da Finne-Ipsen sikrede sig den første danske sejr i badmintonturneringen All England sammen med Rikke Søby.

Men Finne-Ipsen holder sig ikke til én sport – multitalentet kaster sig nemlig også andre bolde. I dag er det nærmest umuligt at begå sig på det højeste niveau i mere end en sport, men det har ikke holdt Finne-Ipsen tilbage fra at spille både badminton og golf professionelt. I et interview med Badmintoneurope fortæller hun, at hun i sommerperioden rejser rundt og spiller golf, mens hun i vinteren fokuserer på badminton.

Der er derfor ingen tvivl om, at badmintonspillerne er gode til at få mest muligt ud af deres timer, når træningen ikke kalder på dem.

Læs også

“Riv en af de bedste haller ned og byg klimabelastende betonelementhal”

På vej hjem fra endnu en lege-aften i Den Store Hal stoppede jeg og tog …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.