Mathias Christiansen efter stor sejr: Vi ville aldrig vinde ved at være defensive

Loading

I dagens første kamp ved Indonesia Open måtte det legendariske indonesiske publikum se deres højest rangerede mixeddouble blive smidt ud i første runde. Deres overmænd var ingen ringere end danske Mathias Christiansen og Sara Thygesen. Et par som forbundet i fremtiden satser på.

Forbundet satser på Sara Thygesen og Mathias Christiansen

Indonesiske Praveen Jordan og hans makker Debby Susanto havde et stærkt år i 2016, hvor de blandt andet vandt All England og slog mange af de største etablerede mixeddoublepar. De har for eksempel slået verdens nummer fire, Joachim Fischer og Christinna Pedersen, seks gange i træk siden VM i 2015. Senest ved Sudirman Cup 2017. Men i dag lykkedes det for den danske “anden-mixeddouble” at slå de stærke indonesere på hjemmebane.

I første sæt førte indoneserne komfortabelt 5-11 ved opholdet. Herefter begyndte danskerne at snige sig tilbage igen, og de fik redureret til 15-16. Men Praveen Jordan og Debby Susanto fik afbrudt den danske stime og vandt sættet 15-21 efter en hurtig stime på fem point.

Andet sæt var en lang pointudveksling. Ingen af parrene kunne slippe af med det andet par. Den største føring var en kortvarig dansk fire-points-føring ved opholdet. Herefter spidsede det atter til. Men i de afgørende øjeblikke havde Mathias Christiansen og Sara Thygesen stor succes med deres offensiv, mens Indoneserne havde svært ved at finde baglinjen. 21-19 til danskerne.

Efter den tætte afslutning på andet sæt kom danskerne enormt godt fra start i tredje sæt. Sættet blev indledt med en direkte vinder på egen serv fra Sara Thygesen, og herefter så danskerne sig aldrig tilbage. Den hårdtslående Praveen Jordan fik ikke meget at arbejde med på bagbanen, og Mathias Christiansen og Sara Thygesen førte igennem hele sættet, som de til sidst vandt i sikker stil med cifrene 21-11.

Disciplin i servesituationen

Mathias Christiansen påpeger blandt andet servesituationen som afgørende for den store sejr.

– Jeg tror, det var afgørende at holde vores disciplin i servesituationen og konstant holde tempoet i spillet, siger Mathias Christiansen til BadmintonBladet.

Derfor var det også vigtigt, at danskerne ikke faldt tilbage på banen og blev for defensive.

– Vi ville aldrig vinde kampen ved at stå for langt tilbage og stå i defensiv. Det har han et alt for godt angreb til. Så vi ville frem på banen og være aggressive, siger Mathias Christiansen.

Den danske succes forsatte ikke i dagens to øvrige kampe med dansk deltagelse. Joachim Fischer og Christinna Pedersen blev slået i tre sæt af verdens nummer 20 fra Hongkong. Natalie Koch Rohde, der selv er rangeret som nummer 37 i verden, blev slået af verdens nummer 12, thailandske Busanan Ongbamrungphan, med cifrene 21-8, 21-8.

Video af kampen

Læs også

Sara Thygesen: Sindssyg dejligt at stå øverst på skamlen

Niclas Nøhr og Sara Thygesen hentede en flot turneringssejr ved Orleans Masters. Over for BadmintonBladet …

4 Kommentarer

  1. Godt gået. Lykke til jer. Hilsen fra Kolding

  2. Sådan👏👏👏👍

  3. Godt slået, bare Tjør på

  4. Tilllykke Sara👊🏻👊🏻👊🏻👏👏👏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.