Lin Dan slår olympisk mester

Loading

Lin Dan slår Chen Long forgæves i klubopgør.

Opgøret mellem Guangzhou Heyuan og Qingdao, ledet af henholdvis Lin Dan og Chen Long, var ventet med spænding. Kunne Lin Dan ryste tumulten af sig, og bevare overblikket som kaptajn for sit hold, eller ville den nyvundne selvtillid som olympisk mester, give Chen Long fordelen?

I Danmark er det gået mere ubemærket hen, men i udlandet – særligt Kina, har Lin Dan måtte ligge under for en regulær storm fra fans, venner og sponsorer. Spørgsmålet var derfor hvor meget dette ville præge opgøret mellem to af Kinas mest prominente badmintonspillere.

Læs også: Lin Dan indrømmer utroskab efter afslørende billeder går viralt

1. sæt gik til Lin Dan med 21-18. En afgørende faktor var Chen Longs mange uprovokerede fejl.
2. sæt gik dog anderledes for sig. Om 1. sæt havde tæret for meget på Lin Dan, eller Chen Long havde fået en mindre åbenbaring i pausen vides ikke, men Chen long reducerede til 1-1 med 21-13.
3. sæt var blev derfor afgørende. Det var tydeligt ingen af spillerne var villige til at opgive. På trods af skandaler, tumult og pres uden for banen, bevarede begge spillere fokus i spillet. Det blev både til 15-15, 16-16 og 17-17 før Lin Dan brød dødvandet og sikrede en 21-18 sejr.

Chen Long og Qingdao leverede dog et comeback i verdensklasse, og vandt de efterfølgende 3 kampe. Samlet kunne Qingdao derfor kalde sig sejrherre med cifrene 3-2.

Læs også

Hongkong Open: Bliver fjerde gang lykkens gang for Kolding og Conrad?

I denne uge risikerer Mads Kolding og Mads Conrad at møde deres landsmænd Mathias Boe …