BRØNDBY HALLEN – med journalister og TV i NETC

Loading

OL-forberedelser på og udenfor banerne i det Nationale Elite TræningsCenter.

Mediedag i Brøndby hallen torsdag den 30 juni med deltagelse af TV2, Discovery, Sjællandske, Ritzau, Politiken, Bornholms Tidende og Badmintonbladet. 

Kl 9.30 samledes mediegruppen i hallen og overværede den afsluttende del af elitens træning. 

Efterfølgende var der mulighed for at interviewe alle OL-deltagerne.  

FRUERGAARD

Jeg fik en kort snak med Maiken Fruergaard om hendes tidligste år. Der hvor det hele startede – og, formoder jeg, om kort tid vil have nået sit foreløbige peak! I en lille klub i Odense. Rising Badminton Klub og lidt senere i Odense Badminton Klub. 


ET KIG I BAKSPEJLET

Maiken viste sig for alvor i spotlightet  i 2011-2012, hvor hun vandt U17 DM i dame- og mixeddouble med henholdsvis Julie Davidsen og Jeppe Rasmussen og U19 DM i damedouble i 2012-2013 med Isabella Nielsen. 

Ved EM for U19 i 2013 i Tyrkiet vandt Maiken mixeddoublen med David Daugaard. I semi vandt de 21-11/19-21/21-12 over Franziska Volkmann/Mark Lamsfuss, og finalen 21-15/21-18 over Myke Halkema/Robin Tabeling. 

https://badminton.dk/pokalskab/ungdom/em-individuelt/em-u19/

https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=7DB362A0-AD59-4CCA-B9DC-EE5F07999C99


ET SIDESPRING

Maikens doublemakker ved OL i Tokyo, Sara Thygesen vandt U19 DM i mixeddouble i 2009-2010 med Jakob Staahl. Dengang spillede Sara i Erritsø, en lille klub i Trekantsområdet nær Fredericia, og en klub jeg husker tydeligt fra min opvækst i Kolding. 

DE FØRSTE SLAG

Vi må aldrig glemme, hvor vi begyndte og hvem der hjalp i den første tid – og frem til i dag. Alle  har de haft en væsentlig rolle i en sportsudøvers karriere. Således også i Maikens. 

PRO/AM SPIL

Efter interview-runden fulgte 45 minutters mini-turnering på tid med 6 par bestående af en pro og en am/“medieperson”. Tak til spillerne – “min” makker Mathias Thyrri Jørgensen, Frederik Søgaard, Mads Drost Christoffersen, Daniel Lundgaard og Magnus Johannesen. 

Det var morsomt og varmt. Også i omklædningen bagefter. 

Nok et af de varmeste og mest indelukkede omklædningsrum, jeg har oplevet i mine knap 50 år i badminton. 

Det var fugtige mediepersoner, der tog plads i mødelokalet med en sandwich, vand og kaffe for at lytte først til landstræner Jakob Høis performance-analyser og bagefter hovedtræner Kenneth Jonassen, der fortalte om sin planlægning af OL-træningen og brug af analyse redskaberne. 

Fire trænere rejser forøvrigt med til Tokyo – Jonassen, Høi, Stavngaard og Hovgaard.


BAGGRUND

På vejen hjem sydpå tog jeg en kaffepause på Hotel Fjordkroen i bunden af Præstø Fjord for at tænke over dagen og fortiden. 


Mediedagen var min anden. Den første var den 13 august 2019. 

Dengang i 2019 følte jeg mig lidt underligt placeret i dette selskab af professionelle og uddannede mediepersoner. Jeg er jo totalt autodidakt, interessedrevet og helt uafhængig.

Desuden kunne jeg ikke deltage i den lille turnering pga et hævet knæ efter al for megen badminton 2-3 uger tidligere i Tokyo, Japan. 

BADMINTONBLADET

Da jeg i 2019 greb chancen og og alene fik det fulde ejerskab af Badmintonbladet.dk, havde jeg allerede snuset lidt til det at være akkrediteret og velkommen på de indre linier ved Denmark Open. 

Mit første indlæg den 9. april 2015:

Siden har min badmintonverden åbnet sig langt mere og jeg har grebet enhver mulighed for at få flere af den slags oplevelser.

I næsten 50 år har badminton været en del af mit liv. I små og store klubber. I Danmark og Frankrig. Med begyndere, psykisk syge, unge talentfulde lokale, jævnaldrende, familie – og mange andre. Som spiller, træner, bestyrelsesmedlem, organisator, tæller, oprydder, ven – og utallige andre funktioner. 

Den sport bliver ved med at give nye oplevelser og livserfaringer. Det er en stor glæde nærmest hver dag. En stor berigelse.

Hjertelig tak til Badminton Danmark for indbydelsen!  


Badmintonbladet.dk
Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.