Japan Open: Comeback slår ikke Axelsen ud af kurs i forrygende finale

Loading

Den danske verdensmester Viktor Axelsen og den tredobbelte OL-sølvvinder og forsvarende Japan Open-mester Lee Chong Wei krydsede klinger i finalen ved Japan Open. Det blev en kamp, hvor danskeren havde overtaget i starten, men skulle udvikle sig til at blive en tæt og nervepirrende affære

Viktor Axelsen er i sit livs form, og det fik Lee Chong Wei at føle i første sæt af finalen ved Japan Open. Danskeren kom nemlig flyvende ud af starthullerne og spillede specielt Lee Chong Wei ned i forhåndsiden. Det gav pote, hvor Axelsen både slog vindere, men også pressede Lee Chong Wei til at lave mange fejl.

Ved opholdet var danskeren foran med 11-6, og den føring gav han ikke slip på igen. Et flot dansk første sæt vinder Viktor Axelsen med 21-14.

Lange dueller trækker tænder ud
I andet sæt var det en mere opsat Lee Chong Wei, der prøvede at presse danskeren på tempoet. Det resulterede i lange dueller, hvor begge spillere godt kunne mærke det høje tempo. Axelsen stod dog godt imod, og de to verdensstjerner fulgte hinanden nogenlunde indtil opholdet. 11-10 stod den til Lee Chong Wei ved pausen.

Efter opholdet fik Lee Chong Wei et par hurtige point, og det var med til at skabe et lille hul ned til danskeren. Axelsen blev dog ikke slået ud, og han spillede sig tilbage i sættet. Danskeren fik syv point i træk og bragte sig foran med 17-13, og derfra lignede det en dansk Super Series-sejr til Axelsen. Lee Chong Wei formåede dog at komme flot tilbage, og i de afgørende bolde brændte danskeren et par oplagte muligheder.

Malaysieren kom på 18-18, og til sidst kunne danskerne ikke stå imod Lee Chong Weis tunge pres. 21-19 blev cifrene i malaysisk favør.

Danskeren har bedst fysik til sidst
I tredje sæt fik Axelsen en drømmestart, og han bragte sig foran med hele 10-2. I denne periode var det tydeligt at se, at begge spillere var hårdt fysisk mærkede, og måske lidt overraskende var det Lee Chong Wei, der led mest under de betingelser. Axelsen fightede godt, og han skaffede sig også en føring på 11-4 ved opholdet.

Efter pausen var der nærmest kun en spiller på banen, og den 23-årige fynbo vinder overbevisende tredje sæt med 21-14.

Efter kampen var Viktor Axelsen stolt af sin sejr over Lee Chong Wei.

– Jeg har kun slået Lee Chong Wei en enkelt gang, så jeg er virkelig glad for sejren i dag over ham. Jeg vil gerne takke alle de mange støttende tilskuere, som har heppet på mig hele ugen, siger Viktor Axelsen efter kampen.

Dermed fuldender fynboen en fantastisk periode med en sejr til VM og nu en Japan Open-triumf samt en placering som nummer ét i verden fra næste uge af. Sejren ved Japan Open er hans tredje Super Series-titel.

Resultater fra Japan Open

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

12 Kommentarer

 1. Kæmpe tillykke🏸🇩🇰💪

 2. Verdensmester, absolut verdens bedste og ikke mindst verdens mest sympatiske menneske. Et forbillede for alle unge 🇩🇰👍

 3. Du er fantastisk, Viktor. Kæmpe til lykke med 🥇🏆 i Japan 😃❤️🇩🇰🏸

 4. Tillykke 👍👍

 5. Den kamp skulle vi lige have set Niels Casper Hellmund Jensen 🏸🏸😁👏🏻💪🏻

 6. FANTASTISKE Viktor Axelsen!!! TILLYKKE !!🏸🏸🏸🏸🏸🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰

 7. Yes tillykke med det ! 👍

 8. Kæmpe tillykke Victor Axelsen…🇩🇰👍🏆🏸🇩🇰

 9. Stort tillykke 🇩🇰

 10. Stort tillykke Viktor 😉👌👍👏👏👏👏👏👏

 11. Super sportsmand og kæmper. Pøj pøj i din videre karriere. Hilsen fra Kolding
  🇩🇰🇩🇰🇩🇰🏸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.