Badmintonligaen: Leverdez blev dagens helt i Greve

Loading

Greve Idræts Center lagde rammerne for den første kvartfinale i Badmintonligaen mellem Greve og Solrød Strand. Det lignede på papiret en meget tæt affære og det skulle også blive en rigtig gyser.

Første kamp på programmet var i damesingle, hvor Amalie Hertz Hansen fra Greve stod over for Mia Blichfeldt fra Solrød Strand. De to piger stillede begge op ved DM i weekenden, dog uden at hive en triumf med hjem. 1. sæt var en ensidig affære, hvor Mia Blichfeldt var overlegen i alle spillets facetter. Hun tog sættet med 21-10 over Amalie Hertz. I 2. sæt var der heller ikke meget spænding, og her var Blichfeldt igen overlegen. Hun vandt med 21-6 og hun bragte dermed Solrød Strand foran med 1-0.

Tæt på lille overraskelse i herredouble
I herredouble skulle Greves hollandske duo Jacco Arends/Jelle Maas op imod Alexander Bond/Filip Myhren fra Solrød Strand. Her var Greve-parret favorit, men det var Solrød-parret der satte sig på begivenhederne i starten. Bond/Myhren kom først til 11, men kunne ikke stå distancen, da det spidsede til i slutningen af sættet. Sættet skulle afgøres i ombolde og her var Greve-parret køligst og snuppede det med 23-21. I 2. sæt havde Arends/Maas godt styr på det, og der kom ikke den helt store spænding i modsætning til 1. sæt. Greve-parret vandt med 21-17 og udlignede til 1-1 i holdkampen.

Mixeddouble var den næste kamp på programmet, hvor Mikkel Delbo Larsen/Ditte Søby Hansen fra Greve skulle forsøge at besejre finalisten i mixeddouble fra DM i weekenden Niclas Nøhr, og nu sammen med en ny makker i form af Lena Grebak fra Solrød Strand. Solrød-parret kom bedst fra start, og satte konstant Delbo/Søby under pres. Nøhr/Grebak sikrede sig 1. sæt med komfortable 21-15. 2. sæt blev tættere dog med Nøhr/Grebak lige en tand skarpere. De vandt sættet med 21-19. Nu var stillingen 2-1 til Solrød Strand.

I damedouble spillede Rikke Søby Hansen/Isabella Nielsen fra Greve mod Amanda Madsen/Joan Christiansen fra Solrød. Her var der ikke meget at rafle om, da Hansen/Nielsen styrede begivenhederne og ikke gav Madsen/Christiansen et ben til jorden. Greve-parret vandt med hele 21-14 og 21-6. 2-2 og dermed maksimal spænding inden de to sidste kampe.

Danmarksmesteren i aktion
I 2. herresingle duellerede den rutinerede Joachim Persson fra Greve, som var milimeter for at slå Emil Holst i kvartfinalen ved DM, og Jacob Nilsson fra Solrød Strand. Her var Persson overlegen og vandt meget sikkert med 21-12 og 21-14. Nu var Greve foran med 3-2 og dermed lå alt presset på Rasmus Fladberg fra Solrød Strand.

Den nykårede Danmarksmester stod over for Greves franske angrebses Brice Leverdez. Her var Fladberg favorit, specielt i kraft af hans gode form i øjeblikket. I 1. sæt fulgte de to spillere hinanden hele sættet, dog med Fladberg en anelse foran. Fladberg tog 1. sæt med 21-17. I 2. sæt spillede Leverdez rigtig godt og satte nu Fladberg under stort pres. Det kunne Solrød-spilleren ikke svare tilbage på og tabte 2. sæt med 21-16. 3. sæt blev en rigtig gyser, da sættet bølgede frem og tilbage. Fladberg kom først til 11, men Leverdez kom stærkt tilbage. Hen imod slutningen af sættet kom Leverdez foran med 18-16 og han lignede dermed en vinder. Den føring holdte han hele vejen hjem. Leverdez vandt 3. sæt med 21-17 og sikrede dermed Greve en sejr på 4-2 i den første kvartfinale.

Efter kampen var Rasmus Fladberg skuffet og mente at det var små marginaler der afgjorde kampen.
– Jeg synes egentlig, at det bølger frem og tilbage i 1. sæt, men hvor vi begge har svært ved at finde længden, specielt i den side hvor jeg står i 2. sæt. Boldene bliver lidt hurtigere og det gør at Brice Leverdez får lidt forspring i 2. sæt. Jeg slår ellers et hul i 3. sæt på 13-9, så jeg ærgrer mig over, at jeg lukker ham ind i kampen igen, men Brice er en verdensklassespiller, når han rammer dagen, udtalte Rasmus Fladberg til Badmintonbladet.dk

Det bliver med garanti en spændende returkamp i Solrød, som bliver spillet på fredag d. 12. kl. 19.

Her vurderer Fladberg, at det bliver svært for Solrød Strand, men at der stadig er muligheder.

– Det bliver svært uden tvivl, og Greve er favoritter i 3 af kampene (Herredouble, 2. herresingle og damedoublen), og så skal vi selvfølgelig vinde de tre andre kampe. Vi skal jo finde 4 kampe i alt, så det bliver svært, men vi er på hjemmebane og vil tage kampen op mod Greve, slutter Rasmus Fladberg af med.

/Anders Jensen/Badmitonbladet/

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …