Kati Tolmoff. Foto @ Martti Vaidla

VEBs Kati Tolmoff fik ram på Line Kjærsfeldt

Loading

Vendsyssel Elite Badminton tabte fredag aften med 1-3 i den anden DM-kvartfinale. Dermed indløser Værløse billet til semifinalerne, mens sæsonen er slut for VEB.

Fredagens helt store VEB-præstation leverede Kati Tolmoff. VEB’s estiske damesingle, der – som afslutning på sin internationalle karriere – jagter en plads ved OL i Rio de Janeiro, vandt sensationelt over den nykårede danmarksmester, Line Kjærsfeldt.

32-årige Kati Tolmoff ligger nr. 84 på verdensranglisten, mens Line Kjærsfeldt er nr. 28. Inden den første kvartfinale tirsdag aften vurderede VEB-trænerne, at Kati Tolmoff kun ville vinde én gang ud af 20 mod Line Kjærsfeldt. På den baggrund flyttede VEB den fysisk stærke estiske spiller over i damedouble.

I aften i Værløse var Kati Tolmoff dog tilbage i damesingle, og efter at have tabt første sæt med 13-21 vandt VEB-spilleren de to næste med 21-16, 21-19. En sejr, som naturligvis skabte stor glæde i VEB-lejren – og ikke mindst hos Kati Tolmoff, som spillede klogt, fightede flot og fik Line Kjærsfeldt ned i tempo.

Kati udlignede til 1-1. VEB åbnede kampen nemlig med et skuffende klart nederlag i damedouble. Maria Helsbøl og Josephine Van Zaane tabte 13-21, 14-21 til Thilde Mattisson og Julie Finne-Ipsen. Josephine Van Zaane ville så gerne gøre det godt i Værløse, hvor hun jo træner dagligt, men hun havde desværre ikke sin bedste aften.

VEB kom også bagud med 1-2. Allan Kolbro Nielsen, som afløste skadede Ville Lång, og Camilla Sørensen blev slået med 10-21, 12-21 af Emma Wengberg og Jonas Rasmussen.

Efter 1-4-nederlaget tirsdag aften i Frederikshavn var kravet til VEB fire sejre for at fremtvinge et Golden Set. Zvonimir Durkinjak, der var rykket over i anden herresingle, var godt på vej, men tabte efter en glimrende indsats 19-21, 18-21 til Mikkel Mikkelsen. “Jack” førte 14-11 i første sæt og 11-9 i andet sæt, men han løb tydeligvis tør for kræfter, som kampen skred frem.

Værløse er nu klar til semifinalerne sammen med Skovshoved, Skælskør/Slagelse og Greve, som lidt overraskende slog Solrød Strand i arvefjendeopgøret.

Pressemeddelelse fra Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …