China Open: Legender i marathonkamp

Loading

Lin Dan og Lee Chong Wei bød i dag hinanden op til dans for 35. gang i karrieren, da de to spillede semifinale ved China Open tidligere på dagen. Kampen blev færdigspillet for en god halv times tid siden.

Og det blev noget af en kamp. Hele 91 minutter varede den, før der var fundet en vinder. Sædvanen tro, fristes man måske til at sige, var det Lin Dan, der lagde bedst ud. Hele vejen op gennem første sæt havde han et fast greb om Lee Chong Wei, der på intet tidspunkt prøvede at være foran. I sikker stil tog kineseren sættet med 21-17.

Spillet ændrede sig i andet sæt, hvor Lee Chong Wei satte mere fart på. Han blev mere spilstyrende i perioder, og bedst da det så ud som om, at Lin Dan skulle lukke kampen i to sæt, gik malaysieren fra 14-17 til 19-17, og herfra kunne han tage andet sæt med 21-19.

Det afgørende tredje sæt lignede igen et, hvor Lin Dan skulle tage sejren – det ville i så fald blive 26. gang i alt. Han styrede sættet og førte hele vejen op til 15-10, mens Lee Chong Wei virkede en anelse rådvild. Men så tog pokker ved malaysieren.

En stime på otte point i træk bragte ham på 18-15, og selv om Lin Dan kom op på 19-19 igen, og flere sikkert tænkte på, at nu går Lee Chong Wei garanteret fra banen med et knebent nederlag igen, så blev det lige omvendt.

Lee Chong Wei vandt med 21-19 og er dermed klar til finalen mod Chen Long i morgen. Det var første gang, han slog Lin Dan på kinesisk grund og 10. gang i alt. Den står nu 25-10 i indbyrdes opgør mellem de to levende legender.

Se dagens øvrige resultater ved China Open her.

Læs også

Mathias Christiansen: “Christinna holder mig skarp på taktikken”

Det er kun få måneder siden, at der blev rokeret rundt på de danske mixeddoubler. …