Optakt til Scottish Open: “Jeg har hørt, at det er en lidt tungere hal, så det er godt for mig”

Sofie Holmboe Dahl i aktion. Foto@ Ibolya Bernyi

Loading

Stribevis af danskere stiller op ved Grand Prix-turnering Scottish Open. En af dem er Sofie Holmboe Dahl, der aldrig har spillet turneringen før. Hun ser dog gode muligheder for succes blandt andet på grund af en tung hal

31 danske spillere har fundet vej til Glasgow for at spille Scottish Open i denne uge. Syvendeseedet Sofie Holmboe Dahl er spændt på at se, hvad turneringen bringer, da hun ikke før har deltaget ved turneringen. Hun har dog hørt, at der er tale om en tung hal, der passer til hende.

– Jeg har aldrig spillet Scottish Open før, så det bliver altid lidt spændende at se, hvad det er med hensyn til hallen. Jeg har altid sådan en note til mig, hvor jeg har været, så jeg ved, hvad jeg kan forvente. Jeg har hørt, at det er en lidt tungere hal, så det er godt for mig. Derudover er det jo VM-hallen (VM i Glasgow 2017 red.), så det er også noget specielt, siger Sofie Holmboe Dahl til BadmintonBladet.dk

Sofie Holmboe Dahl møder i første runde estiske Gettar Saar, som hun slog ved Dutch Open fornyligt. Derfor er hun godt klar over, hvad esteren kommer med.

– Jeg har næsten lige spillet mod Gettar Saar fra Estland. Da jeg mødte hende senest, undervurderede jeg hende lidt. Hun er ret god teknisk, så det er vigtigt at huske på, hvad jeg lykkedes med sidst. Jeg skal sætte nok sætte tempo fra start og være offensiv, så hun ikke kommer til at styre spillet, siger Sofie Holmboe Dahl.

I damesingle stiller femteseedet Natalia Koch Rohde, Julie Dawall Jacobsen, tredjeseedet Mia Blichfeldt og Irina Amalie Andersen ligeledes op i hovedturneringen, mens Freja Ravn skal igennem kvalifikationen. Et muligt danskeropgør kan finde sted i kvartfinalerne, hvor Sofie Holmboe Dahl og Julie Dawall Jacobsen kan løbe ind i hinanden, hvis alt flasker sig.

Tredjeseedede danskere må trække sig
I damedouble stiller Julie Dawall Jacobsen/Ditte Søby, Mai Surrow/Josephine Van Zaane og Amalie Maglund/Freja Ravn op. Tredjeseedede Julie Finne-Ipsen/Rikke Søby skulle også have været i aktion i Glasgow, men de har trukket sig, grundet en skade hos Rikke Søby. Det fortæller Julie Finne-Ipsen.

– Rikke Søby har haft noget i klemme i sin skulder, som Ditte Søby også har haft. Hun vidste derfor godt, at hun skulle være meget opmærksom. Det er dog blevet bedre, men når man ikke har trænet optimalt i en længere periode, så er det ikke forsvarligt at tage afsted, siger Julie Finne-Ipsen til BadmintonBladet.dk

Julie Dawall Jacobsen/Ditte Søby og Mai Surrow/Josephine Van Zaane kan støde på hinanden i semifinalerne.

God mulighed for topplacering i herresingle, mixeddouble og herredouble
I herresingle skal Emil Holst, Rasmus Gemke og Victor Svendsen forsvare de danske farver. Emil Holst har den bedste seedning (tredjeseedning), mens Bitburger Open-vinder Rasmus Gemke (10. seedede) også har fornuftige chancer. De to danskere kan krydse klinger i en eventuel finale, mens Svendsen og Holst kan møde hinanden i den ene semifinale. Kim Bruun er også at finde i lodtrækningen, men det ser ud til, at han har trukket sig.

Herredoublerækken er der også stor dansk repræsentation. Fjerdeseedede Frederik Colberg/Rasmus Fladberg, Mikkel Mikkelsen/Nikolaj Overgaard, Mathias Bay-Smidt/Frederik Søgaard og det dansk-newzealanske par Lasse Mølhede/Oliver Leydon-Davis skal alle i kamp. Vi kan først få mulige danskeropgør i semifinalerne.

Fjerdeseedede Mikkel Mikkelsen/Mai Surrow og Mathias Bay-Smidt/Alexandra Bøje er de to danske par i mixeddoublerækken, og de er placeret i hver deres halvdel. Frederik Søgaard/Amalie Magelund er at finde i kvalifikationen.

Turneringen starter i morgen onsdag.

Se resten af lodtrækningen via nedenstående link.

Lodtrækning til Scottish Open

Læs også

Holmboe Dahls blog: Stemningen i Indonesien levede i den grad op til forventningerne

Denne blog vil handle om min tur i Asien i januar, om DM og hvad …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.