Mathias Christiansen og Christinna Pedersen. Foto @ Shi Tang

Mathias Christiansen: “Christinna holder mig skarp på taktikken”

Loading

Det er kun få måneder siden, at der blev rokeret rundt på de danske mixeddoubler. Ud af denne rokade kom blandt andet en ny konstellation bestående af bornholmske Mathias Christiansen og den olympiske sølvvinder i damedouble, Christinna Pedersen. På under to måneder har det nysammensatte par allerede stået i to Super Series-finaler og en Super Series-semifinale. Vi tog en snak med med Mathias Christiansen om det nye samarbejde med Christinna Pedersen.

Noget må fungere for den nye konstellation. De har spillet fire Super Series-turneringer sammen siden Denmark Open midt i oktober. I Odense røg de tidligt ud til doublelegenden, Zhang Nan, og hans nye makker Li Yinhui. Men siden da har de nået weekendens kampe hver gang. Ved French Open nåede de semifinalen, og ved både China Open og Hongkong Open nåede de helt til finalen.

Men de sidste tre gange har kæmpetalentet Zheng Siwei stoppet danskerne hver gang. Ved French Open var det sammen med Chen Qingchen, mens det ved de asiatiske turneringer var sammen med Huang Yaqiong. Det har således kun været nogen af verdens absolut allerbedste doublespillere, der har kunne stoppe det danske par indtil videre. Derfor snakkede vi med Mathias Christiansen for at få et indblik i, hvordan parret allerede er blevet så succesfulde, og hvilke områder der endnu kan forbedres.

Hvad er det især, som Christinna giver dig på banen?

– Christinna er rigtig god til at holde mig skarp på den taktik eller det koncept, vi gerne vil spille efter på banen, siger Mathias Christiansen til BadmintonBladet.

Men den erfarne OL-finalist har også en enestående fysik:

– Christinnas kvaliteter fra bagbanen gør også, at jeg kan koncentrere mig hundrede procent om forbanen, når vi ender i den situation på banen, siger Mathias Christiansen til BadmintonBladet

Hvad skal i så fortsat arbejde på som par?

– Christinna og jeg har brug for en masse træningstimer sammen på banen, så vi kan blive endnu mere sammenspillet. Vores aftaler sidder stadigvæk ikke helt knivskarpt, og vi kan selvfølgelig godt gå fejl af hinanden på banen, hvilket jeg tror er helt naturligt, siger Mathias Christiansen til BadmintonBladet.

Men de store arenaer, de lange flyrejser og kampene mod verdens allerbedste par må også kunne mærkes på kroppen, når man pludselig går så langt gang på gang.

Føler du dig mere slidt efter en uge med finaledeltagelse i en Super Series-turering, end du plejede at gøre, når du gik langt i de mindre turneringer?

– Ja det gør jeg. Især i Kina hvor vi spillede en del lange hårde kampe, hvoraf et par stykker var i tre sæt. Der kan være lidt anspændthed og nerve i kampene, der også kan sætte sig lidt i kroppen. Det oplevede jeg ikke på samme måde i de lidt mindre turneringer, siger Mathias Christiansen til BadmintonBladet.

Hvad mon de to kan opnå sammen i fremtiden? Der går dog et stykke tid, før vi får det nye par at se igen. Copenhagen Masters bliver ikke spillet i år, og til trods for de flotte resultater, så har de ikke haft tid nok til at kunne kvalificere sig til Dubai World Super Series-finalerne fra den 13. til den 17. december. Vi skal derfor sandsynligvis et godt stykke ind i de nye år, før vi får lov at se det stærke par udfordre verdenstoppen igen.

Læs også

Christiansen og Pedersen sejrer: Nu kan et brag af et danskermøde vente

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen sejrede i første runde af Indonesia Masters. Christiansen og Pedersen …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.