Dubai World Superseries Finals: Viktor Axelsen slår Lee Chong Wei i finalen

Loading

Efter en hurtig sejr i gårsdagens semifinale skulle Viktor Axelsen i dag forsøge at forsvare sin titel fra sidste år. Men på den anden side af nettet ventede badmintonlegenden, Lee Chong Wei. Det blev en finale, som kommer til at kræve en solid omgang restitution for de to topatleter.

Det var netop ved sidste års sæsonfinaler, at Viktor Axelsen vandt sin første Superseries-titel. Men det var også første gang, at danskeren overvandt Lee Chong Wei, som inden da havde vundet ni ud ni opgør mod den unge dansker. Det var et enormt tæt opgør, som Viktor Axelsen endte med at vinde på en servefejl fra Lee Chong Wei. Herefter slog han Son Wan Ho i semifinalen, før han overvandt Tian Houwei i en uforglemmelig finale.

Siden da har de to kun mødt hinanden en gang i finalen ved Japan Open, hvor Viktor Axelsen igen vandt i tre sæt. Der var derfor mulighed for et hattrick i dag. Første sæt startede også godt for danskeren. Han førte størstedelen af tiden, men han kunne ikke hægte sin modstander af.

Duellerne var ofte meget lange, og begge spillere var meget tilbageholdende med det tunge angreb. Mod slutningen af sættet havde Viktor Axelsen succes med at rykke på sin modstanders korte serv, mens Lee Chong Wei havde succes med temposkiftet og en dikterende defensiv. Lee Chong Wei tog sættet 19-21.

Dansk comeback

I andet sæt var det initielt Viktor Axelsen, der hele tiden hang fast på Lee Chong Wei. Begge spillere var stadig meget afventende, og Lee Chong Wei brugte igen de “holdte” drop meget. Efter opholdet begyndte offensiven at lykkedes bedre for danskeren, og Lee Chong Wei begyndte at se ramt ud. Det gav en dansk føring på 18-14.

Men kort efter var der igen reduceret til 19-19, og Lee Chong Wei havde nu sat tempoet op igen. Viktor Axelsen tog et kæmpe sats på den næste serv og rykkede som et lyn på nettet, og med en flad bold på brystet af Lee Chong Wei sikrede han sig sætbold. Herefter lagde danskeren en bold lige på linjen, og kampen skulle nu i tre sæt.

Tredje sæt blev indledt med endnu en lang og sej duel, hvor begge spillere fik udforsket alle fire hjørner grundigt. Det var fortsat en videnskab for danskeren at angribe på de rigtige tidspunkter og i de rigtige vinkler samtidig med, at han konstant skulle investere enorme kræfter for at nå Lee Chong Weis maskerede drop fra baglinjen. Men langt hen af vejen lykkedes det, og med lidt hjælp fra en vild feberredning fik Viktor Axelsen opbygget en føring på 11-5 ved opholdet.

“Jeg er mega nervøs, når jeg server”

I opholdet var ovenstående noget af det første danskeren sagde til landtræner, Kenneth Jonassen, hvorefter han spurgte, om han så måtte serve langt. Det lignede nu en gentagelse af sidste års marathonfinale mod Tian Houwei. Selvom man næsten ikke kunne tro på det, så blev de to spillere bare ved med at løbe duel efter duel. Men en fejlkendelse på en høj serv og en række flotte temposkift mod slutningen fra danskeren sikrede ham pludselig en føring på 19-12. Dog havde man endnu ikke følelsen af, at det ikke kunne gå galt. Men Viktor Axelsen holdt nerverne i ro og lukkede kampen med cifrene 21-15 efter en heldig redning på matchbolden.

Det blev til endnu en uforglemmelig finale, hvor danskeren kom tilbage i en psykisk og fysisk belastende kamp efter et tæt nederlag i første sæt. Hattricket mod Lee Chong Wei er en realitet, og Viktor Axelsen slutter sit fantastiske år ud på fornemmeste vis, og holder sin rangering som nummer et i verden. Et år hvor han har vundet India Open, Japan Open, VM og nu også sæsonfinalerne. Mon det er nok til at blive årets sportsnavn?

Resultater fra dagens finaler

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

32 Kommentarer

 1. Såååå flot, tillykke 🙂

 2. Tak for en fantastisk kamp 🙂 🏸

 3. Stort tillykke Victor ønskerConrads mormor🇩🇰👍🇩🇰🇩🇰

 4. 🇩🇰🥇🏸

 5. Stort tillykke Viktor Axelsen!

 6. Kæmpe stort tillykke rigtig godt gået

 7. Godt g̴et Рfantastisk ̴r!

 8. Fed kamp 👍👍👍

 9. Fantastisk finale i Dubai. Tillykke Viggo 🇩🇰🇩🇰🇩🇰

 10. Tak yousee fordi jeg ikke kunne se den kamp 😡 godt gået Viktor 👍

 11. Stort tillykke til Victor. Fed kamp. Rigtig godt kæmpet.

 12. Kæmpe tillykke, Viktor, du forstå virkelig at gi os underholdning for alle pengene. Tak for en super kamp.

 13. Ingen andre kan vinde Ã¥rets sportsnavn! Han er Ã¥rtiets sportsnavn! 🙂

 14. Fantastisk kamp🏸🏸🤗🤗. Stort tillykke med titlen🥇🏆

 15. fantastisk kamp, stor ære til begge spillere.

 16. Et stort tillykke med sejren. Rigtigt flot

 17. Stort tillykke.OBK kan noget.Dejligt for min barndomsklub

 18. Hold fast en spændende kamp, heldigvis med den rigtige vinder.🇩🇰

 19. Stort tillykke med sejren. Du kæmpede godt og fortjent at du vinde. Glædelig jul og godt nytår. Hilsen fra Kolding.

 20. 😃💪🏼 Mega sejt og kæmpe tillykke fra grande badminton fans😊👨‍👩‍👧‍👧😊

 21. 👍⭐️🌟

 22. Tillykke Victor, fantastisk sæson du har haft🎅🎄

 23. Du er fantastisk 👍🏸👏😃🏸

 24. Årets sportsnavn-måske, men årtiets-tag en dyb indånding😎

 25. Sådan Víktor👏🥇🏆

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.