China Open: Spændende semifinaler i vente

Loading

De kinesiske arrangører ved China Open har været rigtig large, da de skulle placere lørdagens semifinaler på de to baner. Den ene danskerkamp, der er på programmet, bliver nemlig spillet på TV-banen, og faktisk skal kun tre af i alt 11 kinesiske spillere eller par optræde på TV-banen. Det betyder, at alle de øvrige nationer, der har spillere med i semifinalerne, får deres spillere at se på TV-banen.

Et enkelt dansk skud i bøssen
Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen skal spille den femte og sidste kamp på TV-banen. De møder Liu Cheng og Bao Yixin fra Kina, så ud over at skulle slås mod de to, får Joachim og Christinna også tusindvis af kinesiske tilskuere imod sig.

Liu Cheng og Bao Yixin er svage favoritter i dagens kamp. De er seedet en enkelt plads over danskerne og ligger to pladser over dem på den aktuelle verdensrangliste. Derudover fører Liu Cheng og Bao Yixin også 5-1 i de indbyrdes opgør mod den danske mixkonstellation.

Det er dog Joachim og Christinna, der har trukket sig sejrrigt ud af de to pars seneste opgør, som var ved Japan Open i september. Her vandt danskerne i to sæt, mens de altså har tabt tre kampe i to sæt og to kampe i tre sæt fra Swiss Open sidste år og frem til Malaysia Open i år.

Vi krydser fingre for en forbedret dansk statistik efter kampen i dag.

Storkampe i vente i singlerækkerne
Med al respekt for de rene doublerækker bliver de mest spændende af de øvrige semifinaler nok de to singlerækker. I herresingle skal både Chen Long, Lin Dan og Lee Chong Wei i kamp, mens det i damesingle er Saina Nehwals kamp mod Kina.

Chen Long møder Son Wan Ho fra Korea, der også kommer fra en semifinale ved sin seneste turnering, som var Korea Masters i sidste uge. Selv om Chen Long fører 8-3 i indbyrdes opgør, skal han måske ikke føle sig alt for sikker i dag. Son Wan Ho er kendt for at kunne overraske, men han kan også falde fuldstændig sammen. Det skal blive spændende at se, om hjemmebanefavoritten lever op til favoritværdigheden og vinder semifinalen i dag.

Den anden semifinale bliver et opgør mellem to spillere, der kender hinanden ud og ind. Hele 34 gange har de stået over for hinanden i betydningsfulde kampe, og det er selvfølgelig Lin Dan og Lee Chong Wei, der er tale om her.

De to superstjerner har før leveret kampe af ypperste klasse, og forhåbentlig får vi også sådan en at se i dag – de skal nemlig spille på TV-banen.

Selv om vi skal tilbage til Korea Open 2012 for at finde seneste sejr til Lee Chong Wei, er det ikke givet, at Lin Dan bare blæser hen over sin modstander i dag. Malaysieren vil gøre alt, hvad der står i sin magt for at slå sin nemesis igen, og uden at forsøge at tage noget som helst fra Lin Dan, så har han ikke virket overbevisende i alle sine kampe ved China Open i år.

Saina Nehwal mod Kina
I damesingle er Kina “endelig” – fristes man til at sige – igen oppe, hvor de plejer at være. De har nemlig tre spillere med i dagens semifinaler. Li Xuerui, Wang Yihan og Wang Shixian skal forsvare de hjemlige farver, og kun Indiens Saina Nehwal har muligheden for at stikke en kæp i det kinesiske hjul nu.

Saina har dog ikke det bedste tag på Wang Yihan, som hun skal møde i dag. Den høje kineser fører nemlig 9-3 i indbyrdes opgør, men det er dog inderen, der har trukket sig sejrrigt ud af de seneste to opgør. Sidste gang var ved VM i Jakarta, hvor Saina Nehwal med en sejr på 21-19 i tredje sæt af kvartfinalen spillede sig til sin første VM-medalje nogensinde.

Så trods den store føring i indbyrdes opgør, er det Wang Yihan, der har revanche til gode, og med de mange tusinde kinesiske tilskuere kan hun meget vel gøre livet surt for den indiske verdensstjerne igen.

Den anden semifinale i damesingle er et rent kinesisk opgør mellem Li Xuerui og Wang Shixian, der begge har potentialet til at gå hele vejen. Wang Shixian er en af de få spillere, der har en positiv statistik mod den regerende olympiske mester – hun fører 6-5 i indbyrdes opgør mod Li Xuerui inden dagens kamp.

Wang Shixian har spillet fantastisk i denne uge, og hun har mere end en gang vendt et truende nederlag til sejr. I løbet af sine hidtil tre kampe ved China Open i år har hun med stimer på 8, 9, 11 og 12 points afgjort kampene til sin fordel. I går gik det ud over verdensmesteren Carolina Marín, der fra 10-10 i tredje sæt ikke fik flere point i kampen. Li Xuerui har derimod nået semifinalen via lutter sikre tosætssejre uden at være blevet presset undervejs.

Hele semifinaleprogrammet ved China Open kan ses her. Kina har hele 11 spillere/par med i dagens kampe, mens Korea følger efter med fire, Japan med to, og Indien, Malaysia og Danmark med en enkelt hver.

Læs også

Pedersen og Juhl knuste syvendeseedet par

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sejrede i kvartfinalen ved Malaysia Masters. Pedersen og Juhl, der …