Mathias Boe.

Danske profiler revser de nye krav til topspillerne

Loading

Viktor Axelsen og Mathias Boe er ikke glade for de nye stramme krav til topspillerne.

Der bliver fremover stillet store krav til topspillerne. Fra 2018, hvor den nye turneringsstruktur træder i kraft, skal disse således stille op i et vis antal turneringer. Der er tale om hele 12 af slagsen på et år, og reglen gælder for doublerne i top 10 i verden og singlerne i verdens top 15. Hvis de ikke gør dette, får de en bøde.

Og spillerne skal stille op i alle turneringer i Level to og tre. Level to er All-England, Indonesian og China Open. Og Level tre er Malaysian Open, China Open, Denmark Open, France Open og Japan Open. Herudover skal de deltage i minimum fire turneringer i Level fire.

Mathias Boe kommer ind på i et interview med det tyske badmintonsite Badzine.de, at de i forvejen har fået få pauser i år. Og at der bliver endnu færre af disse fremover.

– Vi er professionelle og ved, hvornår vi har brug for en pause, udtaler han til Badzine.de.

Viktor Axelsen stemmer i, og peger på en anden problematik:

– At spille tolv turneringer og derudover holdturneringer og andre events er temmelig stressende, siger han til Badzine.de.

De skal jo, som han siger, også stille op i andre turneringer end de 12 påkrævede. Således er det nærmest national pligt at stille op i for eksempel Thomas Cup. Hvis der kommer et nyt pointsystem kan det måske hjælpe topspillerne lidt, da det så givetvis vil betyde kortere kampe.

Reglen passer heller næppe de ældre topspillere såsom Lee Chong Wei.

Kilde: Badzine.de

 

Læs også

Boe og Mogensen taber til stærke verdensmestre

Mathias Boe og Carsten Mogensen måtte gå fra banen som tabere i deres sidste gruppekamp ved …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.