Motion og fællesskab tiltrækker voksne badmintonspillere

Loading

Efter to uger måtte Viby Badminton Klub oprette en venteliste for spillere, der ville være med på mandagsholdet for begyndere og let øvede voksne.

klubmodul inside bannerNogle har spillet badminton i de yngste ungdomsrækker. Andre har kun kendskab til spillet med ketcher og fjerbold fra idrætstimerne i skolen. Nu mødes de 27 voksne i alderen 18 til 30 år hver mandag i badmintonhallen i Viby, hvor de træner og spiller kampe. De udvikler sig som badmintonspillere og finder sammen i et fællesskab, der også vil byde på en intern turnering, fællesspisning og en bytur.

“Vi vil gerne banke noget op for truppen, men det hele skal ikke komme på én gang. Da vi inden opstart skrev på Facebook om tilbuddet, lagde vi vægt på værdier som motion, fællesskab og udvikling, og efter to uger var holdet fuldt besat, og vi havde 20 navne på venteliste. Så der har været et behov, og vi håber, at fællestræningen derfor fortsætter”, siger Morten Helbo Sørensen fra Viby Badminton Klub.

En mandagstræning varer fem kvarter og begynder med en fælles opvarmning og lidt småspil. Så er der tekniktræning, hvor træneren retter og justerer på spillerne, og til slut er der jævnbyrdige kampe på programmet.

“Det er meningen, at alle skal have noget med hjem. Så det er en naturlig del af træningen, at man får hjælp undervejs”, forklarer Morten Helbo Sørensen, som står bag pilotprojektet, der støttes med midler fra DGI Østjyllands Jubilæumsfond.

Det har været i gang siden sæsonstart og er planlagt til at slutte til nytår. Forinden skal spillerne give feedback på deres oplevelser på og uden for banerne, så tilbuddet kan gøres endnu mere målrettet og forhåbentlig få en længere levetid.

“I første omgang er træningen lavet ud fra vores tanker, så det er vigtigt at få input fra spillerne. Det er tanken, at spillerne gennem træning og spil skal udvikle sig og blive dygtigere. Måske er der nogle, der på et tidspunkt har mod på at rykke over på truppen med turneringsspillere. Men først og fremmest handler det om god motion, sjov og fællesskab. Det er vigtigt, at der bliver taget hånd om mandagstruppen, så det ikke bare bliver et hold i klubben”, siger Morten Helbo Sørensen.

Læs også

Gode idéer og planlægning ligger bag succesen på Islands Brygge

Breddeklubben Islands Brygge Badminton har på små fire år vokset sig 200 medlemmer stor. I denne sæson …

En kommentar

  1. Hvilket sprog står det lige på?