Viktor Axelsen. Foto @ Jeppe Billund

Tronskifte i herre- og damesingle i år

Loading

En af konklusionerne efter dette badmintonår bliver, at tronen i såvel herre- som damesingle for første gang i mange år har tilhørt andre end Chen Long og Carolina Marin.

Ved VM i 2014 var det første år, hvor Carolina Marin og Chen Long brød igennem ved at stryge til tops ved den lejlighed. Og fra da af og frem til 2016 tog de sig af de store titler ved VM og OL.

Også 2015 var et stort år for de to på Super Series-niveau. Kineseren vandt nemlig syv Super Series-titler, mens Marin hev fem Super Series-trofæer hjem. Og sejrene ved Australian Open, Malaysia Open og All England havde de faktisk til fælles. I 2016 var der dog ingen af de to, der formåede at stå øverst på podiet ved en Super Series-turnering.

I år har ikke været meget bedre for de to. Chen Long har imidlertid opnået en finaleplads på Super Series-niveau, nemlig ved Australian Open. Og han har også vist stor styrke ved at vinde en fantastisk finale mod Lin Dan ved de Asiatiske Mesterskaber.

Til sammenligning har Marin også vundet en enkel stor titel i år, nemlig Japan Open. Der er dog bestemt ikke tale om et imponerende år for de to stjerner. Desuden har Chen Long præsteret så ringe i Super Series-turneringerne i år, at han får meget svært ved at nå sæsonfinalerne. I det regnskab ser det dog ud som om, at spanieren kvalificerer sig sikkert.

Nye spillere er dukket frem

Begge er blevet overgået af andre spillere i år, og pudsigt nok er der den samme tendens inden for dame- og herresingle. Inderen Srikanth Kidambi har nemlig været kongen, når det handler om Super Series-titler med fire flotte af disse på cv-et.

Det samme antal titler har Tai Tzu Ying vundet i damesingle, og derudover har hun også vundet de Asiatiske Mesterskaber. Også når det gælder det største mesterskab i år, nemlig VM, er Long og Marin blevet overhalet. Nozomi Okuhara og Viktor Axelsen tog sig således på flotteste vis af de titler.

Og med kun tre Super Series-turneringer igen kan hverken Chen Long eller Marin, selvom de laver en fantastisk slutspurt, nå at blive de mest vindende på Super Series-niveau. Dermed er der sket et tronskifte, og det bliver spændende at se, om de to stjerner igen kan genfinde deres niveau i fremtiden.

 

 

 

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.