Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov skal sikre Rusland succes ved Sudirman Cup. Foto @ Annette Vollertzen

De fem største OL-overraskelser i badminton indtil nu

Loading

Med gruppespillene overstået tager vi et kig på de største overraskelser i OL-badmintonturneringen indtil nu.

OL-deltagerne har ventet i fire år og har været igennem en opslidende kvalifikationsperiode. Forventningerne er høje, og ikke alle står for presset, mens andre spiller over evne.

Der har været flere uventede resultater i Rio, og de fleste er faldet i doublerækkerne. TSS-sportschef Steen S. Petersen giver her sit bud på de største overraskelser.

 1. Exit Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan, Indonesien
  Indoneserne har stolte traditioner i herredouble, og Setiawan vandt senest OL i 2008 med Markis Kido. Denne gang kiksede verdensmestrene, da de led nederlag til både Endo/Hayakawa og Hong/Chai i pulje D.
 2. Polsk puljevinder i mixeddouble
  Polens Robert Mateusiak er OL-turneringens ældste spiller med sine 40 år. Sammen med Nadiezda Zieba var de i dødspulje B i mixeddouble, hvor Chris/Fischer også befandt sig. Danskerne sluttede sidst, mens polakkerne sensationelt vandt puljen og spillede kvartfinale søndag, som de tabte.
 3.  Russisk mirakel
  For 3,5 måned siden blev All England-vinderne fra Rusland, Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov,  sat ud af spillet med en sprunget akillessene til sidstnævnte. På vanvittig vis står russerne nu ved OL i Rio, og de vandt alle kampe i pulje A over blandt andre verdensetterne Lee/Yoo fra Korea.
 4. Saina Nehwal sendt ud af ukrainer
  Verdensranglistens nummer 61, Maria Ulitina, sendte chokbølger igennem Riocentro, da hun i pulje G ekspederede den indiske yndling og OL-bronzevinder Saina Nehwal ud i to tætte sæt. Saina beklagede sig efterfølgende over, at en inflammation i knæet havde hæmmet hendes bevægelse.
 5. Exit Boe/Mogensen
  De forsvarende OL-sølvvindere, Carsten Mogensen og Mathias Boe, var trods et tumultarisk halvår klare favoritter til at gå videre fra pulje C. Men først et ærgerligt sættab til englænderne Ellis/Langridge og senere et klart nederlag til Kim/Kim fra Korea kostede herredouble-veteranerne et uventet exit.

Læs også

Dubai Super Series Finals: God start i andet sæt er ikke nok for Boe/Mogensen

Mathias Boe/Carsten Mogensen havde revanche til gode fra gruppespillet ved Dubai Super Series Finals, da …