Joachim Fischer Foto@BadmintonBladet

Et plaster på såret for danske spillere: Får protected ranking

Loading

De to skadede danske spillere Jan Ø. Jørgensen og Joachim Fischer får lidt at trøste sig med, da de begge har fået en såkaldt “protected ranking”, der gør, at de to tidligere Super Series-vindere ikke ryger længere ned på verdensranglisten

Jan Ø. Jørgensen og Joachim Fischer sidder begge to på pinebænken, og der er derfor ikke meget at glæde sig over hos de to. Dog har begge spillere fået en “protected ranking”, som betyder, at Jørgensen og Fischers placeringer og point fastfrysses, til de kommer tilbage på banen igen.

Jan Ø. Jørgensen har siddet ude siden Australian Open tilbage i juni måned, mens Joachim Fischer på uheldigste vis brækkede anklen ved VM i Glasgow i august måned.

Muligheden for at spille med i de store turneringer med det samme efter deres skadespauser, glæder både Joachim Fischer og Jan Ø. Jørgensen.

– Jeg synes, det er godt, at det er blevet sådan i badminton, at hvis man har en høj ranglisteplacering, så kan man få lov at komme ind i turneringerne, selvom man er langtidsskadet. Det er et godt initiativ, men fokus lige nu er at få foden på højkant, siger Joachim Fischer til TV 2 SPORT.

– Det giver noget ro. Selvfølgelig vil jeg gerne spille så hurtigt som muligt, men jeg er meget bevidst om, at det kræver tid. Det her giver arbejdsro til at blive skaden helt kvit, siger Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

Sådan fungerer “protected ranking”

Joachim Fischer lå nummer seks med 65.474 point på verdensranglisten, da han fik protected ranking d. 12. september. Han får derfor mulighed for at stille op i Super Series turneringer med hans teoretiske placering som nummer seks i verden, hvis han er ude mellem tre og tolv måneder.

Så længe som Joachim Fischer sidder uden for med skaden, den samme tidsperiode har danskeren til at få skrabet det samme antal point og den placering på verdensranglisten, han havde før skaden.

Det samme gør sig gældende for Jan Ø. Jørgensen. Han har protected ranking ligeledes fra d. 12. september, og her lå den danske herresingle nummer 11 i verden.

Det er endnu uvist, hvornår de to danske stjerner kommer tilbage på badmintonbanen.

Kilde: TV 2 SPORT, TV 2 SPORT

Læs også

Fischer på vej tilbage – i første omgang i herredouble

Joachim Fischer er på vej tilbage, og TV2Sport beretter at det i første omgang ikke …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.