Viktor Axelsen. Foto @ Jeppe Billund

Så meget har Viktor Axelsen tjent i år

Loading

Sidste år var et fantastisk år for dansk badminton. To OL-medaljer, guld ved Thomas Cup og et hav af Superseries-titler. I år leverede spillerne endnu engang. Denne gang hentede de blandt andet et VM-guld og seks Superseries-titler. Men hvad har de danske topspillere tjent på at spille topturneringer i år?

Der kommer fortsat flere penge i badminton. Præmiepuljerne er steget ved de store turneringer over de sidste par år, og med næste års nye turneringssystem følger en yderligere stigning i præmiepengene. Derudover har topspillerne fået muligheden for at tjene lidt ekstra ved at spille i den indiske, den indonesiske eller den malaysiske liga, som alle starter efter sæsonfinalerne. Den indiske liga (PBL), hvor flere danskere i år deltager, starter den 23. december. Spillerne har derudover også mulighed for at dække deres udgifter eller tjene ekstra gennem deres sponsorater.

http://www.espn.in/badminton

Men hvad har topspillerne tjent i år alene på at spille Superseries-turneringer? Her vinder Viktor Axelsen med sine 1.039.000 kroner før skat i løbet af sæsonen. Den unge dansker har hevet en stor del af sine præmiepenge hjem ved at vinde India Open, Japan Open og Sæsonfinalerne i Dubai. Sæsonfinalerne alene sikrede ham 80.000 dollars. VM-guldet gav ikke nogen præmiepenge. En VM-sejr kan dog sandsynligvis hjælpe på sponsorsiden.

Doublerne har fulgt godt med

Efter Viktor Axelsen kommer Mathias Boe og Carsten Mogensen, der tilsammen har vundet lidt over 1.221.000 kroner før skat i løbet af sæsonen. Her er medregnet en præmie på 4.740 dollars, som de vandt ved at vinde Grand Prix turneringen Syed Modi International. Derudover har de vundet Singapore Open og Korea Open, og de har stået i et utal af semifinaler og finaler.

Christinna Pedersen har også haft et godt år. Hun har misset et par turneringer i henholdsvis mixeddouble og damedouble, da Joachim Fischer desværre brækkede sin ankel under VM, mens Kamilla Rytter Juhl mod slutningen af sæsonen har været ramt af en knæskade. Dog har hun alligevel formået at hive 593.600 kroner hjem før skat i løbet af sæsonen. Det har hun blandt andet gjort ved at vinde Singapore Open i damedouble. Men sammen med Mathias Christiansen gik hun også i finalen ved China Open og Hongkong Open. Her er desuden medregnet en samlet præmiesum på 5.500 dollars ved Syed Modi International.

 

Kilder:

Præmieinddeling ved Superseries-turneringerne

Præmiepuljer ved Superseries-turneringerne

Resultater fra årets Superseries-turneringer

Dollarkursen på 6,28 kroner pr. dollar fra den 20/12-17 er brugt til alle udregninger

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

11 Kommentarer

 1. Det har de da også fortjent.👏👏👏👏 De arbejder også for dem. Der ligger jo rigtig mange sure træningstimer, før de kan komme til de store SuperSeries.🏸🏸🏸🏸 Og så er det stadig småpenge i forhold til fodbold/tennis/golf. 😢

 2. Det er småpenge sammenlignet med tennis. Er det fair ?

 3. Uanset hvad han har tjent, står det ikke i forhold til den gode repræsentant han er for Danmark og badminton. Stort tillykke med et godt år. Og held og lykke med fremtiden!

 4. Helt fortjent og mere til.
  Fantastiske repræsentanter for DANMARK som vi kan være stolte af.
  Dem har ikke mindst badminton været gode til at fostre. Tænk bare på Morten Frost, Poul Erik Høyer, Camilla Martin, Peter Gade og mange flere som vi kan være stolte af, så absolut fortjent.
  Og gid at det må gå dem vel og gå dem vel i mange, mange år 🇩🇰

 5. Søren Ørum Madsenn

 6. Fatter ikke at pengepræmierne er så lave

 7. Grattis till prispengarna Victor! Dock tänker jag mej att sponsorpengarna är betydligt större.
  Vi försökte göra en bedömning av om världsmästaren Viktor Axelsen kan tävla med norska världsmästaren Karsten Warholm (400m häck)?
  Vad tror ni?

 8. Jo, måske i hoolahopring 😂👍

 9. Han har fortjent hver en nikkel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.