VM-lodtrækning: Danskerne kommer på store opgaver i Glasgow

Hans-Kristian Solberg Vittinghus. Foto @ Christel Larsen

Loading

I dag blev der trukket lod til VM i Glasgow, som bliver spillet fra d. 21. til d. 27 august. Her er der mange stærke danskere med, men de får sig også en hård vej til guldet

Den prestigefyldte VM-turnering venter lige om hjørnet, og i dag blev det afgjort, hvem der møder hinanden. I herresingle stiller Viktor Axelsen, Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Anders Antonsen og Emil Holst til start.

Tredjeseedede Axelsen skal duellere mod japanske Takuma Ueda, som danskeren har en positiv 2-1 statistik imod. Første store prøvelse for danskeren bliver i 3. runde, hvor Ng Ka Long Angus fra Hong Kong med stor sandsynlighed venter. I semifinalen kan fynboen møde den olympiske sølvvinder Lee Chong Wei eller den olympiske mester Chen Long.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus får en svær førsterundekamp, da den tidligere All England-finalist og 10. seedede Tian Houwei fra Kina står på den anden side af nettet. Her har danskeren revanche til gode, efter at have tabt de seneste to opgør til kineseren.

– Min lodtrækning kunne godt have været bedre. Det er en hård første kamp, men det er omvendt en fed udfordring. Jeg er i bedre fysisk form, end jeg nogensinde har været før, så jeg synes, at jeg står rigtig godt spillemæssigt. Det bliver en meget fysisk hård kamp, og fysikken bliver derfor afgørende, hvis jeg skal slå ham. Jeg får ihvertfald testet, om jeg er i så god fysisk form, som jeg tror, siger Hans-Kristian Solberg Vittinghus til BadmintonBladet.

Vittinghus er havnet i samme halvdel som andenseedede Lee Chong Wei og femteseedede Chen Long. Danskeren kan risikere at løbe ind i Lee Chong Wei i 3. runde og Chen Long i kvartfinalen.

Antonsen og Holst på jagt efter succes
I den modsatte halvdel finder vi 14. seedede Anders Antonsen og useedede Emil Holst. Anders Antonsen møder den høje tysker Fabian Roth i sin første rundekamp, mens Emil Holst har trukket svenske Felix Burestadt. Emil Holst kan risikere at løbe ind i den kinesiske legende Lin Dan i anden runde. Her har danskeren dog en yderst god statistik, da han vandt deres eneste opgør ved German Open i år.

Antonsen kan i sin anden rundekamp møde enten Hu Yun eller Tommy Sugiarto, hvorefter Srikanth Kidambi mod stor sandsynlighed venter i 3. runde. Antonsen kan i kvartfinalen løbe ind i verdensetteren Son Wan Ho.

På de næste fire sider kan du læse om danskernes lodtrækninger i damedouble, damesingle, mixeddobule og herredouble.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.