Herredoublebrag ved Denmark Open ender med comeback-sejr

Zhang Nan/Liu Cheng vandt en intens herredoublefinale over Kevin Sukamuljo/Marcus Gideon ved Denmark Open 2017. Foto@ BadmintonBladet

Loading

Verdens nummer ét, Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo, krydsede klinger med de nykårede verdensmestre, Zhang Nan og Liu Cheng, i herredoublefinalen ved Denmark Open. Det blev en kamp med nerve, point i stimer og ikke mindst dramatiske dueller, som førte til en comeback-sejr

I to tidligere indbyrdes opgør havde indonesiske Kevin Sukamuljo/Marcus Gideon vundet i to sæt. Zhang Nan har dog haft gode erfaringer med til at spille i Odense tidligere. Han har tidligere vundet i herredouble i 2014 med Fu Haifeng og i 2013 i mixeddouble i 2013 med Zhao Yunlai. Den dobbelte verdensmester og OL-mester finder sig også meget godt tilpas på banen i Odense.

– Jeg kan virkelig godt lide at spille her ved Denmark Open, hvor atmosfæren er rigtig god. Derudover er arenaen rigtig god, hvor jeg kan høre tilskuerne heppe på os, siger Zhang Nan efter finalen til BadmintonBladet.

Og det er med god grund. Zhang Nan/Liu Cheng kom flyvende ud af starthullerne i finalen, hvor begge de indonesiske spillere ikke kunne dæmme op for Zhang Nans flotte netspil. Kineserne var foran med hele 11-5 ved opholdet, men den føring blev forvandlet til 13-11 i indonesisk favør, hvor specielt Kevin Sukamuljo leverede nogle fremragende slag.

Nan/Cheng fik dog stoppet stimen og skaffede sig en topointsføring i slutningen af sættet. Indoneserne gav ikke op, men de formåede ikke at komme helt tilbage i første sæt. 21-16 sejr blev første sæt i kinesisk favør.

Indoneserne kommer bedre med
I andet sæt var indoneserne vågnet lidt op til dåd, hvor begge de kinesiske spillere lavede et par fejl. Det gjorde, at Gideon/Sukamuljo skaffede sig en føring på 8-5. Selvom kineserne kom en anelse tættere på, så var det stadig Gideon/Sukamuljo, der var i front med 11-9 ved opholdet.

I andet sæt fik kineserne igen kontakt, men de indonesiske verdensettere sikrede sig alligevel en 16-19 føring. Den blev dog forspildt, og det blev forvandlet til en matchbold til Zhang Nan/Liu Cheng ved 20-19.

Noget uvant lavede Zhang Nan to fejl ved nettet ved 20-19 og 21-20, og det kostede for de kinesiske verdensmestre. 24-22 blev sættet til Gideon/Sukamuljo.

Kineserne vender nederlag til sejr
I tredje sæt var indoneserne skarpest i starten, hvor Gideon/Sukamuljo hurtigt kom foran med 4-0. Den føringen hentede kineserne ikke inden opholdet, hvor Zhang Nan/Liu Cheng var bagud med 8-11. Efter opholdet blev sættet vendt på hovedet, da kineserne vandt seks bolde i træk og gik fra 9-12 til 15-12.

Det var med til at slå indoneserne ud af kurs, selvom de kæmpede bravt til det sidste. Føringen blev aldrig hentet, da Zhang Nan/Liu Cheng sikrede sig sejren i tredje sæt med 21-19.

Ifølge Zhang Nan var kineserne bedst i de afgørende dueller i dag.

– Vi fik mange vigtige og tætte point i dag. Vi har tabt til dem to gange tidligere, så vi prøvede bare vores bedste, og det var nok til en sejr, siger Zhang Nan.

Resultater fra Denmark Open

Læs også

Lee Hyun Il efter finalenederlag: Han var overvældende

Det var to specielle mænd, der i dag spillede herresinglefinale ved Denmark Open 2017. Indiske …