Viktor Axelsen og Hans-Kristian Solberg Vittinghus fortæller i VM-podcast om forberedelserne til næste uges mesterskaber. Foto @BadmintonBladet

Viktor Axelsen efter nederlag: Lin Dan stadig en af de allerbedste

Loading

Den danske herresinglespiller Viktor Axelsen tabte til den forsvarende All England-mester Lin Dan i klassekamp, hvor det efter første sæt lignede at Axelsen endnu engang skulle få skovlen under Super Dan.

Der var lagt op til et længe ventet opgør, da Viktor Axelsen og Lin Dan stødte sammen i All England-kvartfinalen. Og det hungrende engelske badmintonpublikum blev da heller ikke snydt.

I opgøret viste det kinesiske badmintonés nemlig, hvem der er badmintonkongen, efter en sejr i tre sæt med cifrene 21-8, 14-21 og 21-15.

Fra kampens start viste begge spillere stor tålmodighed og variation i spillet, som tidligere har vist sig afgørende i den tunge Barclaycard Arena i Birmingham. Viktor Axelsen fik den bedste start, og efter adskillige seværdige bolde, førte danskeren 11-4 ved opholdet. Efter opholdet fortsatte han den overlegne stil og vandt med hele 21-8.

Fra starten af andet sæt var det en noget mere lige kamp, hvor begge spillere foldede sig ud, og den ene flotte lange duel afløste den anden. Hen mod opholdet satte Lin Dan sig lidt mere på kampen og kom foran 11-9. Denne dominans blev kun endnu mere udpræget efter opholdet, hvor kineseren kørte rundt med en rådvild Axelsen, og bragte sig i front med 16-10. Han lukkede også sættet i sikker stil med cifrene 21-14.

I starten af tredje sæt kom Axelsen bedre med, og stillingen var helt lige ved 3-3. Tendensen fortsatte kun, og efter en opvisning i flot og tålmodigt spil var det Axelsen, der kom foran 8-7. Herfra tog Lin dan dog teten og kom til ophold med en føring efter at have taget fire point i træk. Danskeren kom lidt tilbage efter opholdet, men lynhurtigt øgede Lin Dan igen til 14-10. Han fortsatte kun med at imponere, og vandt i flot stil med 21-15.

Skuffet Axelsen med nyt kvartfinalenederlag
Trods et flot og velspillet opgør, var det en ærgerlig Viktor Axelsen, der udtalte sig efter kampen.

– På den måde jeg spiller i dag, så er han hvert fald bedre end mig. Jeg laver for mange uprovokerede fejl, og han spiller med en god rutine derinde, sagde Viktor Axelsen.

Han havde dog alt mulig respekt for sin modstander, som han stadig mener er blandt verdens allerbedste.

– Som Lin Dan han spiller i dag, så er han stadig en af verdens allerbedste spillere, og så er det ikke en skam at tabe i kvartfinalen.

Senere i aften får vi endnu fire danskere i aktion, når herredoublen Mads Kolding og Mads Conrad, samt damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, skal i aktion.

Resultater fra All England

4 Kommentarer

  1. Fantastisk kamp af Vicktor – specielt første sæt , tror aldrig jeg har set ham spille bedre 👍

  2. Det var en go kamp 👍trods Viktor tabte. Kom igen Viktor 🇩🇰🇩🇰🇩🇰💪

  3. Du har tide foran dig rigtig go kamp 🏸🏸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.