Espersen om faretruende situation efter US Open: Camilla Martin råbte kør, og så var det bare at træde sømmet i bund

Loading

Peter Espersen har i dag ansvar for klub/spiller-området for Yonex. I sin aktive tid var han blandt Danmarks bedste, hvilket bl.a. en bronzemedalje ved EM vidner om. Ved det mesterskab var Poul Erik Høyer sejrherren, mens Thomas Stuer-Lauridsen tog sølv. Det fortæller en del om det høje niveau ved dette EM. Espersen var også på landsholdet og blev senere selv træner. Karrierens efterår bød desuden på en sejr ved veteran-VM.

Også på Peter Espersens tid var All England en af de rigtig store turneringer at komme med til. På det tidspunkt var det ikke ligesom i dag, hvor mange spillere bare tager nærmest direkte i hallen og så direkte hjem igen, når man bliver slået ud. Derfor var der flere sjove oplevelser omkring turneringen, som Espersen her fortæller om:

– Det var jo kutyme, at hvis du blev sjællandmester, så blev du udtaget af Sjællandskredsen og ville få en tur til All England i Wembley Arena som belønning. Og det var jo virkelig højdepunktet, nå man kunne komme med til netop All England. Jeg blev sjællandsmester for første gang i 89 og spillede All England 9-10 gange i alt. Det var utrolig fedt at være med til denne turnering, da man boede på Regent Palace Hotel i London i centrum af det hele: Der var en fed atmosfære, da der bare var gang i den, og det med bl.a. at køre i undergrunden var helt specielt.

– Man tog af sted søndag og kom hjem søndag, så det var en hel uge i London. Det er ikke som i dag, hvor unge bare tager ud til et mesterskab og så direkte hjem igen. På hotellet var der en bar i kælderen, hvor der var rigtig gang i den, især lørdag aften, så hvis man blev slået ud tidligt, kombinerede man turen med flere oplevelse rundt i London. Og en tur på denne bar på hotellet var vi så også en lørdag aften i 88 eller 89, og der var sort af mennesker og fx fulde fodboldfans. Derfor blev jeg nødt til at møve mig ind for at bestille noget. Som type er jeg bestemt ikke provokerende, men fik på vejen derind prikket lidt i en, som så slog ud efter mig og gav mig en på sinkadusen. Anders Nielsen, som også var med som spiller og som derudover var politimand, blokerede så denne mand med det samme. Man fik herefter eskorteret ham ud. Nu kommer det lidt komiske så, for da man guider englænderen ud, møder han Jens Eriksen (red. især kendt for den succesrige double med Martin Lundgaard) og stikker ham en på vejen ud. Det var jo helt vildt og fuldstændig latterligt. Man skulle dermed også være lidt modig for at tage til turnering dengang og især en tur i baren, da man altså bl.a. risikerede at få en på hovedet.

Væddemål om helikoptertur over Rocky Mountains 

Midt i 80-erne havde man desuden Canada Open som en af de store turneringer. Denne blev så aflyst nogle år, men kom derefter på programmet igen. Og der er særlig en episode, Espersen husker fra Canada Open:

– Ved Canada Open i 93 kører det så skide godt for mig og Thomas Stuer, da vi skal mødes i finalen. Inden da havde vi tænkt os at leje en helikopter og se Rocky Mountains, da vi havde hørt, at det var en utrolig stor oplevelse. I finalen havde jeg alt at vinde, da Thomas var klar favorit. Derfor spurgte jeg Thomas, om den der vandt, ikke skulle betale helikopterturen. For jeg havde det sådan, at hvis jeg vandt, var det stort, og så kunne jeg sagtens betale for turen. Modsat var det ikke så sandsynligt, at jeg vandt. Det endte med, at Thomas vandt og dermed var det ham, der finansierede turen. Det var en super fed oplevelse.

Ubehagelig oplevelse efter US Open

US Open var en af de andre større turneringer dengang, og der var det noget særligt at komme til LA:

– Engang var vi i LA og spille US Open, hvor vi jo var i en stor by for første gang for mange af os. Der skulle vi også ud og opleve lidt, når vi var slået ud. Det skete for Thomas og jeg i kvarten, og for Camilla Martin og Pernille Nedergaard på omtrent samme tidspunkt. Så da vi alle var slået ud, tog vi ud og oplevede nogle ting. Finn Trærup, som var lederen, var også med, og vi lejede alle en større bil og tog ud og så bl.a. Universal Studios.

Han fortsætter:

– Da vi skulle hjem fra turen, kunne vi ikke finde tilbage og rendte der på en tankstation ind i en gruppe truende mennesker, som tydeligvis var nogle bad guys. De gik således hen mod os med en truende adfærd. Camilla Martin og Pernille råbte, da de så dette, kør kør så højt de kunne, hvorefter jeg trådte sømmet i bund og vi racede ud af den tank. Der kunne jeg godt mærke panikken i alle, og det foregik da også med lynets hast, hvor dørene blev smækket i og vi racede ud. En af dem fra gruppen havde en kølle eller noget lignende med, så vi kunne godt se, det ikke var godt for os. Det var nemlig, hvilket vi ikke vidste på forhånd, et område, der ikke var så gode at befinde sig i. Og de havde nok plyndret os for genstande, hvis de havde nået os. Så det husker jeg meget tydeligt, og bagefter er det noget, man kan grine af, men lige efter selve situationen kan jeg godt huske, at jeg rystede en del.

Badminton er stadig en stor del af Espersens liv

Peter Espersen har i dag ansvar for klub/spiller-området for Yonex og er utrolig glad for dette job:

– Jeg har i dag verdens bedste job i Scansport. Som gammel badmintonspiller er det virkelig er luksusjob at operere med noget, der står mit hjerte nært. Min arbejdsplads er desuden rigtig god. Helt konkret sidder jeg med kontrakter på det Skandinaviske marked. Især har jeg Danmark og Sverige lige under mig. Jeg har også direkte med færøske landshold at gøre. Norge og Finland har vi så på agentbasis, hvor nogle agenter altså står for det. Det er et fedt produkt at arbejde med. Og idet jeg selv har været badmintonspiller, har jeg selv spillet med produkterne og har derfor fået noget erfaring med disse, hvilket gør det troværdigt at sælge dem.

Så badminton har altså altid og vil fortsat fylde en stor del af Espersens liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.