Færdigspille holdturneringen – Ja/Nej?

Loading

På det udmærkede site Badminton DK’s facebook kører der en debat vedr holdturneringen. 

Om holdturneringen for Danmarksseriehold og opad skal færdigspille grundspillet, dvs de tre manglende kampe i maj og juni (på eller omkring den 8. maj, 29. maj og 2. juni) eller det hele skal aflyses.

Badminton Sjælland har meldt ud den 25. februar, at holdturneringen for hold under danmarksserie-niveau er aflyst for denne sæson.

Læs selv her:
“Til alle klubber med Seniorhold i Badminton Sjællands holdturneringer for 6+4 hold (Sj.Serie, Serie 1, Serie 2 og Serie 3) Som mange af os nok havde frygtet, så blev det ikke i denne omgang, at vi kunne komme i gang med Badminton igen. 

Med marts måned ude af billedet, er det desværre ikke længere muligt at få færdigspillet årets holdturnering i Badminton Sjælland på en fornuftig måde. Som følge deraf ser vi ikke nogen anden mulighed end at indstille turneringen. Det betyder, at der ikke bliver nogen op- og nedrykning i denne sæson, og at alle hold dermed til den kommende sæson starter i den samme række som i indeværende sæson.

Invitation og tilmeldingslink sendes som sædvanligt ud i løbet af maj måned. Selvom der ikke bliver mere holdturnering i denne sæson, vil vi naturligvis sammen med Badminton Danmark fortsat gøre alt hvad vi kan for at påvirke de besluttende organer således, at vi hurtigst muligt kan komme ind i hallen igen og i gang med at spille badminton ude i klubberne.”


Tilbage til de 3 resterende holdkampe i de øverste niveauer i den danske holdturnering – gennemføres eller aflyses? 


Det er hjerteblod, det her. Kernen i enhver klub. Livsnerven bag de utallige fællestræninger og selve fællesskabet. 

Nogle ser fællesskabet falde fra hinanden ved aflysning. Nogle ser skaderne eksplodere ved gennemførelse.

For aflysning taler:

• større risiko for skader pga for ringe forberedelse. Ja, vil absolut mene, at fakta må være, at risikoen for skader øges, når man spiller holdkampe uden at være tilstrækkelig forberedt.

Modargument: “kan man ikke bare spille for sjov og så leve med de skader der evt ville opstå?”

Muligt modsvar: “jeg synes det er svært at tage den med ro, når det er kamp. Min krop er altid mere udfordret og mørbanket efter en holdkamp end efter træning”.

https://www.dr.dk/nyheder/viden/bevaegelse/et-aar-med-netflix-og-sofahygge-det-sker-i-din-krop-naar-du-begynder-traene

• tiden skal bruges til at få medlemmer tilbage i klubben og forberedelse til den kommende sæson, fremfor at bruge tid og energi på at spille holdkampe. Tjah, man kunne vel godt begge dele samtidig. De udelukker vel ikke nødvendigvis hinanden.

For gennemførelse af de 3 manglende kampe og imod aflysninger taler:

• holdkampe er klubbens vigtigste “opgave“. Det kan vi nok alle blive enige om.
• holdkampe vil få medlemmerne tilbage nu. Passer det?
• holdkampe er det sociale omdrejningspunkt. Ja, udover den regelmæssige træning!
• spillerne tørster efter at komme i gang. Ja spille badminton, men ikke nødvendigvis holdkampe.

Badmintonfolket er uenig. Men vi behøver ikke være enige. Men nogen må tage en velovervejet beslutning. 


Min holdning?

Jeg kan godt undvære de sidste 3 holdkampe i denne mærkelige sæson, og lade sæson 2021-22 være en helt ny begyndelse. Men jeg vil gerne i gang med at spille badminton og møde mine badmintonvenner!

Per Damkjær Juhl
Badmintonbladet.dk

Læs også

At være træner…..

Der sidder de så, de to trænere og kigger på, aldrig tilbagelænet, altid på, råber …

En kommentar

  1. Jeg kan sagtens overleve at den klub jeg spiller i får aflyst de 3 sidste runder, også selvom vi ligger lunt til oprykning. Men generelt vil jeg dog foretrække at sæsonen spilles færdig ved, ligesom i tennis, at spille hen over sommeren. Der kunne spilles to holdkampe i juni og den sidste runde i august, og i de tilfælde, hvor det er nødvendigt med kval. kan det også spilles i august/primo september. Alternativt kunne alle 3 runder/kval. spilles i august og september.

    Dette synes jeg for at give mullgheden for de klubber, som har brugt mange resourcer til at opnå deres målsæsonmål, så året ikke er helt tabt, nu hvor vi er så tæt på målstrengen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.