Jan Ø. Jørgensen møder i dag den unge indoneser Jonathan Christie. Foto @ Annette Vollertzen

French Open: Ny turnering – nye muligheder

Loading

Superseries touren er i denne uge taget til Paris for at spille French Open. Det er nærmere bestemt Stade Pierre de Coubertin, hvor de danske badmintonstjerner skal være med til at kæmpe om præmiesummen på USD 275.000.

Viktor Axelsen er i et forrygende spillehumør for tiden, og den ambitiøse fynbo lægger hele tiden på i sit spil. I Paris er Viktor seedet 7, men det bliver en vanskelig vej til de afsluttende kampe. I første runde venter Hong Kong-spilleren Nan Wei, der slog Lee Chong Wei ud i Odense i sidste uge. I anden runde står så netop Lee Chong Wei, som Viktor aldrig har vundet et sæt imod i seks opgør.

Hans-Kristian Vittinghus har erklæret, at han ikke kan se sig selv blive kvalificeret til OL i Rio. Dertil er Viktor Axelsen og Jan Ø Jørgensen for godt spillende. I French Open åbner HK mod den formstærke inder Ajay Jayaram, der kommer fra en frisk turneringssejr i Holland. Vinder TSS-spilleren den match, så er der fuldkornsmodstand i enten Srikanth Kidambi fra Indien eller Tian Houwei fra Kina.

Jan Ø Jørgensen er langsomt er ved at komme til hægterne igen ovenpå sit sygdomsforløb efter VM. Spillet i Odense var måske ikke prangende, men Jørgensen fightede godt. Kan han lægge nogle procenter på sit spil i denne uge, så kan den 2.-seedede dansker godt slå sig forbi den tricky Hong Kong-spiller Hu Yun. Hu har et flot anlagt spil, men han er sjældent indstillet på at løbe rigtig langt efter sejren, og det plejer at være en præmis, hvis man skal slå Jan Ø.

Der er desuden dansk deltagelse i både herredouble, damedouble og mixeddouble. Fra kvalifikationen har Sara Thygesen og Maiken Fruergaard spillet sig i hovedturneringen, hvor de møder et stærkt koreansk par.

Se alle resultater fra French Open 2015.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …