Fra kvalen til finalen i to rækker: Årets Spiller-pris gav Lauritzen ekstra selvtillid

Loading

Emil Lauritzen viste imponerende takter i sidste uges Latvia International. Således spillede han sig både i herredouble og mixeddouble fra kvalifikationen til finalen. Her reflekterer han over for BadmintonBladet over, hvad der lykkedes så godt og peger blandt andet på en succesfuld taktik. 

Det er ikke ofte, at det lykkes en spiller at komme hele vejen fra kvalifikationen og til finalen. Ikke nok med at det blev en realitet for Emil Lauritzen, han gjorde det også i to kategorier. Han spillede sig nemlig frem til finalen med både Mads Muurholm og Iben Bergstein og ser især en ting som afgørende for de flotte resultater:

– Det har været en rigtig fed turnering, hvor vi igennem hele turneringen har spillet på højt niveau. I begge kategorier fandt vi ret hurtigt frem til en taktik om, at vi skulle kontrollere forbanen, så vi kunne få offensiven, da det ikke var særlig nemt at stå i defensiven i hallen. Især på den ene side, hvor der var nogle vinduer i baggrunden, som gjorde det lidt svært at se bolden.

Han fortsætter:

– Vi lykkes rigtig godt med vores taktik i mange af kampene, hvor vi formår at spille mange bolde ind til nettet og derefter står langt fremme og presser modstanderen til at løfte. Vores taktik har også betydet, at vi har været gode til at kontrollere kampene, både dem hvor vi var små favoritter, men også de tætte kampe.

Vejen til finalen bød på blandt andet sejre over Jesper Toft og Natasja P. Anthonisen i et brag af et danskeropgør, som endte med de dramatiske cifre 26-24, 15-21 og 22-20. Her var Lautizen især imponeret over den taktiske disciplin:

– Især anden runde i mixeddouble mod Jesper og Natasja var en god kamp, fordi vi formår at bevare roen i vores spil, selvom det virkelig var et drama til sidst.

Finalerne blev endestationen, men selvtilliden til at nå disse er kommet herfra

Finalen blev dog endestationen i begge kategorier. I mixeddouble-finalen var danskerne imidlertid klare underdogs, da de stod over for topseedede Smilowski og Swierczynska. Danskeren havde disse refleksioner i forhold til finalerne:

– Taktikken lykkedes ikke helt i finalen i herredouble, hvor vi kommer til at være lidt for passive og spille for meget med på vores modstandernes spil. Det skyldes en god blanding af nervøsitet og lidt for tunge ben. Til gengæld spiller vi en god finale i mixeddpouble, hvor jeg føler, at vi virkelig presser polakkerne. Desværre bliver det et par enkelte fejl fra vores side i slutningen af begge sæt, som afgør udfaldet.

Netop det, at han har skulle spille sig hele vejen fra kvalifikationen og til finalerne, har betydet mange kampe på kort tid. Det har dog ikke været så afgørende, fortæller han:

– Jeg synes ikke umiddelbart, at de mange kampe har haft kæmpe betydning for spillet. Jeg føler, at jeg er inde i en god periode spillemæssigt, hvor jeg har spillet godt både i Slovenien og senest til Greve Grand Prix. Dette har givet en god fornemmelse, som har gjort, at jeg faktisk bare har nydt alle kampene.

I slovenien nåede han anden runde i herredouble, mens han røg ud i kvalifikationen i mixeddouble. Derefter nåede han i top 5 i både mixeddouble og herredouble ved stærkt besatte Greve Grandprix. Selvtilliden til at præstere så godt ved denne turnering er også kun blevet forøget efter, at han for nyligt blev kåret til årets spiller i Ikast FS Badminton:

– Desuden har det selvfølgelig givet lidt ekstra til selvtilliden at blive ‘årets spiller’ i Ikast, da det jo er en klub med mange gode spillere. 

Klubben skriver på deres Facebookside blandt andet dette om grunden til kåringen: “Emil er gået forrest til træning og kamp med en indstilling, som der kræves, hvis man gerne vil til tops med sin sport”.

Læs også

Bare et tilfældig år – 2015 og All England

All England 2015 (og lidt om AE2013 og AE2014……og OL 2024) Lin Dan, 31 år …

3 Kommentarer

  1. Super flot Emil. Du er heller ikke kommet sovende til resultaterne. Fortsat held og lykke

  2. Han er en fantastisk makker – held og lykke👍🏼

  3. Wow. Kæmpe stort tillykke Emil.💪🏸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.