Lin Dan overtrumfede atter Lee Chong Wei. Foto @ BWF

Ulige kamp mellem Lin Dan og Lee Chong Wei

Loading

I Japan Open var der mestermøde allerede i 2. runde i herresingle. Kinesiske Lin Dan mødte Malaysias nationalhelt Lee Chong Wei.

Det har normalt været i store finaler, at de mest episke opgør har fundet sted mellem Lin Dan og Lee Chong Wei. Dagens møde var det 34. mellem disse to giganter i badmintonsporten.

Lin Dan førte statistikken inden dagens kamp med 24-9, og vi skal 3 år tilbage til finalen i Korea Open for at finde Lee Chong Weis seneste sejr over sin nemesis. Og det blev heller ikke torsdag, at det styrkeforhold blev forrykket.

I det hele taget var det en ujævn kamp, og med Lin Dan med vanligt mentalt overskud i forhold malaysieren. Det er, som om Lee Chong Weis normale selvtillid forsvinder som dug for solen, når modstanderen er Lin Dan. Spillet bliver forsigtigt, fejlfyldt og uinspireret.

Dagens match endte med de klare sejrscifre 21-17, 21-10 til den olympiske mester, Lin Dan. LCW førte ved sideskiftet i første sæt, men han var aldrig for alvor i stand til at trænge igennem Super-Dans defensiv eller dæmme op for smashene.

Lin Dan møder landsmanden Tian Houwei i kvartfinalen fredag.

Læs også

Tre nye nørdede facts om badminton

Vi har her samlet tre nye nørdede facts om badminton, som du kan underholde med …