Carsten Mogensen og Mathias Boe. Foto @Carsten Mogensen & Mathias Boe

Fremover bliver der stillet store krav til topspillerne

Loading

Fremover skal topspillerne spille et vis antal turneringer for at undgå bøde.

I den nye turneringsstruktur, som lige er blevet offentliggjort, skærpes kravene til topspillerne. Dette skriver avisen The Star. Således skal singlerne i verdens top 15 og doublerne i verdens top 10 spille minimum 12 turneringer i 2018.

Og som nogle af de 12 turneringer skal de stille op i alle tre Level to turneringer, som er All-England, Indonesian og China Open. Desuden skal de spille i alle Level tre turneringer. Her er der tale om Malaysian Open, China Open, Denmark Open, France Open og Japan Open. Og derudover skal de altså stille op i minimum fire Level fire turneringer. Hvis de ikke lever op til kravene, får de en bøde.

God planlægning kræves

Det kan måske forhindre, at spillere som Lin Dan for eksempel ikke har stillet op ved Denmark Open nogle gange. Derudover skal spillerne jo spille turneringer, der betragtes som deres nationale pligt såsom Thomas Cup. Så de bliver presset til det yderste, og det kræver god planlægning at dosere ens sæson.

Dette vil givetvis ikke være gode nyheder for ældre spillere som Lin Dan og Lee Chong Wei, der altså skal deltage i flere turneringer, end de måske har lyst til. De har jo vundet meget, og fysikken skal der også tænkes på. De kan dog glæde sig over, at præmiepengene bliver forøget betragteligt i mange turneringer.

Og det kan måske hjælpe dem en smule, hvis det nye pointsystem bliver indført.

Kilde: The Star

 

Læs også

Boe og Mogensen taber til stærke verdensmestre

Mathias Boe og Carsten Mogensen måtte gå fra banen som tabere i deres sidste gruppekamp ved …

6 Kommentarer

 1. Level 4 svarer til det, der hedder Superseries i dag Рikke Grand Prix Gold som I skriver. I lavede ogs̴ samme fejl i seneste artikel om den nye struktur.
  GPG er level 5. Grand Prix er level 6.
  Level 3 er svarende til Superseries Premier og level 2 er et nyt højere niveau.

 2. Level 4 svarer ikke til Grand Prix Gold. Level 4 svarer til de nuværende Superserie turneringer. I 2017 har det været French, Japan, Korea, Hongkong, Singapore, Australien & Indien.
  Grand Prix Gold tuneringerne vil i det nye world tour system være sammenlignelige med Level 5.
  Badminton Danmark havde bl.a. søgt om en Level 5 turnering udover Denmark Open (Level 3), men fik i sidste ende ikke tildelt en sådan.

 3. Jeg bliver nødt til at rette en misforståelse Mikkel. Level 4 turneringerne er ikke at sidestille med dette års Grand Prix Gold. Level 4 er, lad os kalde dem, de lidt svagere Super Series turneringer.
  Level 5 næste år er det samme som Grand Prix Gold i år.

 4. Det bliver rettet. Tak for de skarpe øjne. Mvh. Mikkel Angelo

 5. Tak for input. Det er rettet. Mvh. Mikkel Angelo

 6. Det er rettet. Tak for input. Mvh. Mikkel Angelo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.