Glæden ved leg og bevægelse

Loading


Hver tirsdag formiddag kommer børnehavebørnene gående til Den Store Hal fra 1951, Vordingborghallen for at lege og bevæge sig.

De går som sagt hertil, smider jakke og taske i forhallen, stormer ind i hallen og aktiveres i løbet af de næste 40-50 minutter i forskellige lege og øvelser med at lytte, springe, hoppe, kaste, sigte, ramme, løbe, smile, grine, råbe osv. Efter aktiviteten spiser de madpakken og går hjem til institutionen igen.

Den aktivitet har kørt et års tid efterhånden med Eva som initiativtager og drivkraft og Amalie som ny med-drivkraft.


Note: Jeg har ingen evidens!

Men!

Eva og jeg mener at kunne se fremskridt i børnenes evne til hoppe, kaste, ramme….. Altså forbedringer i deres koordinering og motivering. Måske også en øget fornemmelse for egen krop. Forhåbentlig en styrket lyst til bevægelse.

Men grundlæggende handler det jo “bare” om at give dem mulighed for bevægelse, leg, morskab, høj puls, røde kinder, god appetit og fælles oplevelser.

Mange børnehaver har den slags implementeret i deres hverdag med børnene.

Hvad vi gør er at lade aktiviteten foregå i foreningsrammer, i klubbens hal, der hvor vi selvfølgelig håber, de senere vil komme, og med aktiviteter, der tager udgangspunkt i idrætsverden, med en ansvarlig, der har en intention.

Vi introducerer dem til noget, som forhåbentligt vil blive en livslang interesse. Bevægelse….og de fire: glæde, udvikling, oplevelse og fællesskab.

For børnene er det bare bevægelse og glæde. Sådan skal det være. Også for os andre.

PDJ

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.