Jwala Gutta (højre) skabte ballade under IBL

Gutta/Ponnappa finder sammen igen til Denmark Open

Loading

Ashwinni Ponnappa og Jwala Gutta genopstår som duo.
Ashwini Ponnappa og Jwala Gutta genopstår som duo. Foto @ Flickr

Det indiske makkerpar, Ashwini Ponnappa og Jwala Gutta har haft pause fra hinanden siden OL i London sidste år. Nu skal de atter dyste på samme banehalvdel og første udfordring bliver Denmark Open fra 15.-20. oktober i Odense Idrætshal.

Et sabbatår til Gutta
Det var efter Jwala Guttas ønske, at den indiske dameduo sidste år lagde makkerskabet på hylden. Efter OL i London tog hun et sabbatår fra badminton; men nu er hun tilbage på de skrå brædder med makker Ashwini, der således forlader konstellationen med Pradnya Gadre. Ashwini og Jwala starter i Danmark og fortsætter derfra til French Open Super Series, ligeledes i oktober for derefter at af lægge Bitburger SaarLoxLux Open Grand Prix Gold en visit.

En VM-bronzemedalje i bagagen
Jwala og Ashwini har allerede opnået flotte resultater sammen. På Wembley Arena i London i 2011 blev det til en VM-bronzemedalje, der var den første indiske VM-medalje i 28 år. Den 1,78 m høje, venstrehåndede Gutta havde håbet på at runde karrieren af ved OL sidste år med en medalje. Da det ikke lykkedes parret at nå så langt, trak hun stikket ud efter 6-7 år med badminton på højeste niveau for at genfinde motivationen til et comeback.

Rio i 2016
Hvorvidt parret holder fast i makkerskabet helt frem til Rio i 2016 vides endnu ikke. Gutta, der runder de 30 om fire dage, vil ikke planlægge så langt frem

– Jeg vil umiddelbart gerne spille med Ashwini i Rio, men fire år er lang tid, og jeg bliver ikke yngre, udtalte Gutta sidste år i forbindelse med hendes tilbagetrækning. Den seks år yngre, Ashwini har fokuseret på sin mixdouble med Kona Tarun siden, og parret ligger pt nr. 31 på verdensranglisten, mens Ashwini ligger som nr. 29 med makker Pradnya Gadre.

Kilder: Floost.com; dnaindia.com

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.