Badmintonligaen: Små marginaler afgjorde slaget i Slagelse

Loading

Her til aften var det tid til den anden semifinale i Badmintonligaen mellem TSS og Skovshoved. Der var lagt op til et meget tæt opgør, hvor ingen af de to hold var storfavoritter inden kampen. Første opgør endte med en 4-2 sejr til Skovshoved. Derfor var TSS presset til at vinde.

Den første kamp stod i mixeddouble, hvor Mads Pieler Kolding/Britta Andersen fra TSS stod overfor Joachim Fischer/Julie Houmann fra Skovshoved. Første opgør endte med en sejr til Fischer/Houmann, så Kolding/Andersen havde revanche til gode.

Første sæt var utrolig tæt. Skovshoved-parret havde 3 sætbolde ved stillingen 10-7, men missede alle tre. Dog sikrede Fischer/Houmann sig sættet med 13-11, efter et par velspillede point i omboldene. Andet sæt var tingene vendt på hovedet, hvor Kolding/Houmann styrede begivenhederne. Sættet blev vundet af TSS-parret med 11-6 efter en flot flad returnering af Mads Kolding.

Tredje sæt startede bedst for Kolding/Houmann, og de kom hurtigt foran 6-2. Dog kom Fischer/Houmann flot tilbage og udlignede til 8-8. Til sidst var det dog det rutinerede Skovshoved-par, der hev sejren i land, da de vandt tredje sæt med 11-9. Fjerde sæt fik Kolding/Houmann igen en fremragende start, og den holdte de hele vejen ved flot spil. Sættet endte med 11-6 til TSS-parret.

Femte og afgørende sæt var en gyser. Ved sidebyttet var Kolding/Andersen foran med 6-4. Efter pausen var der en helt anden tænding hos Fischer, som gjorde, at han spillede nogle virkelig velspillede bolde uden chance for TSS-parret. Femte sæt endte med 11-8 til Fischer/Houmann. Dermed fik Skovshoved en fantastisk start på holdkampen.

Stor overraskelse i damesingle
I damesingle skulle Kati Tolmoff fra TSS op imod Nathalie Koch Rohde fra Skovshoved. Tolmoff havde favoritværdigheden specielt efter hendes flotte sejr over Tine Baun i den første semifinale. Første sæt var tæt, men her var det overraskende Rohde der var skarpest på de afgørende bolde og vandt med 12-10. Andet sæt var Tolmoff i føresædet stort set hele sættet og vandt sikkert 11-5. Tredje sæt var ligeså tæt som første, og her var det igen Rohde, der vandt i ombolde nu med 13-11. Fjerde sæt var Rohde også bedst, og vandt meget overraskende kampen i 4 sæt. Dermed var Skovshoved foran 2-0.

God underholdning
Hovedkampen ved dagens holdkamp var herresingle mellem Hans-Kristian Vittinghus og Jan Ø. Jørgensen fra Skovshoved. Der var mange lange dueller i første sæt, hvor begge spillere viste hvorfor de ligger i verdenstoppen. Første sæt endte med 12-10 til Jan Ø. I andet sæt var Jan Ø. bedst, og HK lavede mange fejl. Sættet endte med 11-8 til Skovshoved-spilleren. I tredje sæt lavede Jan Ø. flere fejl, men hev stadig sejren i land med 11-9. Dermed kunne alle Skovshoved-spillerne juble over, at have sikret sig en plads i Guldmatchen d. 23. april.

Kampen om håneretten
I 2. herresingle stod Kim Bruun fra TSS og Christian Lind Thomsen fra Skovshoved overfor hinanden. Første opgør endte med en sejr til Christian Lind, og han fik også den bedste start. Han vandt med hele 11-5 i første sæt. I andet sæt var det mere tæt, og Kim Bruun spillede langt bedre. Sættet skulle afgøres i ombolde, og her trak Bruun det længste strå med en sejr på 13-11. Helt tæt var tredje sæt også, men denne gang vandt Christian Lind med 11-8. I fjerde sæt var stillingen 5-6 til Christian Lind, da holdkampen blev afgjort.

Efter kampen var Anders Skaarup fra TSS, som ikke kom i kamp, meget skuffet men fattet.

– Vi startede allerede med et svært udgangspunkt med at skulle vinde 4-2 over Skovshoved i dag. Jeg er lidt ærgerlig over, at vi ikke får 3-3 sidst, som for mig var afgørende. I dag spiller Skovshoved en rigtig god kamp, selvom det er bittert at tabe mixen og damesingle meget tæt. De sidste par år har vi snydt Skovshoved for guldet, dog er det svært at holde sådan et klassehold som Skovshoved fra fadet hvert år, udtaler Anders Skaarup til Badmintonbladet.

Skovshoveds modstander i Guldmatchen findes i morgen mellem Aarhus AB og Greve.

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.