Michelle Chan, Højbjerg. Foto @ Richard Skovby/DK Sportsfoto

Højbjerg fejrede forbliven i Badmintonligaen med champagne

Loading

Efter en spændende og dramatisk kamp på udebane mod Ikast i sidste runde af Ligakvalifikationsspillet lykkedes det med en 4-2 sejr for Højbjerg Badminton Klub at blive i Badmintonligaen.

Men inden sejren var i hus, havde de mange medrejsende Højbjerg-tilhængere gået grueligt meget igennem.

I første kamprunde mødte Rasmus Gemke i 2. herresingle Mads Emil Kristensen, som tog de to første sæt med 11-8 og 11-8. Gemke var svag forhåndsfavorit, så nede 0-2 gav lidt hængemule i Højbjerg-lejren. Helt nervepirrende blev det i 3. sæt, hvor Ikast-spilleren havde matchbold, men Rasmus Gemke overlevede og vandt sættet 15-13. Så havde den unge Højbjerg-spiller fundet sig selv og sit spil og vandt de to næste sæt 11-7 og 11-5 og dermed kampen.

I den anden kamp i første runde vandt Jakob Staael og Mathias Bay-Smidt forholdsvis sikkert over Mathias L. Hansen og Sune Gavnholt. Højbjerg-parret måtte godt nok ud i fire sæt, men virkede til at have styr på begivenhederne. Sejren lød på 11-7, 11-9, 7-11 og 11-9.

2-0 føringen efter første runde var optimal. I anden kamprunde vidste man på forhånd, at det ville blive op ad bakke for Michelle Chan i damesingle mod Kristina Gavnholt, som da også vandt sikkert med 11-3, 11-4 og 11-6.

Sideløbende var der drama i mixdoublekampen mellem Alexandra Bøje og Morten Bødskov og Trine Villadsen og Lasse Mølhede. Højbjerg-parret begyndte formidabelt og vandt de to første sæt med 11-4 og 11-5, men så kom Ikast-parret ind i kampen og vandt de to følgende sæt med 11-9 og 12-10. Så var der lagt op til gyserafslutning, men Højbjerg-spillerne holdt nerverne i ro og styrede kampen hjem med 11-9 i 5. sæt

Dermed var Højbjerg foran 3-1 inden sidste kamprunde, hvor Morten Brødbæk i 1. herresingle mødte Victor Svendsen, og Line Nørgaard og Nanna Vestergaard i damedouble mødte Simone Prutsch og Emilie Furbo. Højbjerg-parret havde godt styr på begivenhederne, selvom kampen kom til at gå over fire sæt. Sejrscifrene lød på 11-7, 9-11, 11-8 og 11-7.

Dermed var den samlede sejr og forbliven i badmintonligaen i hus, og så betød det mindre, at Morten Brødbæk havde det svært mod en formstærk Victor Svendsen, der vandt i fire sæt med cifrene 11-8, 11-4, 9-11 og 11-5.

Slutstillingen i Ligakvalifikationsspillet blev, at Vendsyssel blev nr. 1 med 17 point, Højbjerg nr. 2 med 12 point, Ikast nr. 3 med 11 point, mens KMB2010 endte sidst uden point.

Efter sejren var der høj stemning og champagne i Højbjerg-lejren, og senere blev sejren og den fortsatte status som ligahold fejret hjemme i klubben.

Af Ingolf M Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.