Beiwen Zhang. Foto @ VEB

Spændende forstærkning til VEBs ligamandskab

Loading

Der er tale om en virkelig stærk og spændende spiller. Hun bør være blandt de tre bedste damesingler i ligaen, lyder vurderingen fra VEB’s formand, Jan R. Jensen i en pressemeddelse.

Vendsyssel Elite Badminton forstærker sig med amerikaneren Beiwen Zhang,  der ligger nr. 27 på verdensranglisten i damesingle.

Kun én spiller i Badmintonligaen, Line Kjærsfeldt, rangerer højere på verdensranglisten end VEB’s nye amerikaner. De to spillere har mødt hinanden fire gange, og 26-årige Beiwen Zhang fører 3-1 i de indbyrdes opgør. Line Kjærsfeldt vandt dog den seneste kamp. Det var under German Open i marts i år.

Det bliver spændende, når Beiwen Zhang og Line Kjærsfeldt i begyndelsen af januar mødes i grundspillets sidste kamp, hvor VEB får besøg af Team Skælskør/Slagelse – en kamp, som i øvrigt afvikles i Skagen.

Beiwen Zhang var i begyndelsen af 2015 helt oppe som nr. 12 i verden. Men sin nuværende placering som nr. 27 er hun USA’s bedste damesingle, men hun er dog ikke med ved OL i Rio.

– Det bliver første gang, at hun skal spille i en dansk klub, men hun spillede i Tyskland i sidste sæson, så hun er vant til at spille klubkampe i Europa.

– Vi har desuden gode erfaringer med amerikanske spillere. De ofrer sig 100 procent for holdet. Det oplevede vi senest med damedoublen Eva Lee og Paula Lynn Obanana, der er med til OL, siger Jan R. Jensen.

Med tilgangen af Beiwen Zhang, som bor i Las Vegas i USA, kunne et god bud på en idealopstilling i VEB se således ud:

1. herresingle: Raul Must
2. herresingle: Victor Svendsen
Damesingle: Beiwen Zhang
Mixeddouble: Marie Helsbøl/Zvonimir Durkinjak
Herredouble: Jacco Arends/Lasse Mølhede
Damedouble: Emma Wengberg/Clara Nistad

VEB indleder sæsonen mandag 5. september i Arena Nord i Frederikshavn mod guldfavoritterne fra Skovshoved.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …