Indonesia Open: Astrup og Skaarup på svær opgave mod indonesisk superpar

Loading

Det er en meget svær lodtrækning Kim Astrup og Anders Skaarup har fået, når de i morgen går på banen mod verdensetterne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon. Danskerne har modsat indoneserne ikke vist særlig gode takter for nylig. 

Det danske par er nemlig ikke særligt formstærke, da de i de de sidste tre turneringer i østen er røget ud i anden runde. Særligt skuffede de for et par uger siden ved Grand Prix Gold-turneringen Thailand Open, hvor de var topseedede. Her var et andenrunde-nederlag til et useedet thailandsk par langt fra tilfredsstillende. De gange, hvor de for nyligt er røget ud af Super Series-turneringerne Malaysia Open, India Open og All England, har derimod været grundet nederlag til forholdsvis stærke par.

Bedre er det gået ved EM i april og German Open i marts. I begge turneringer præsterede danskerne fint, og det var kun deres landsmænd Mads Colding og Mads Conrad, der kunne stoppe dem ved EM. Her blev semifinalen endestationen. Et par uger forinden havde de dog besejret netop Conrad og Kolding i finalen ved German Open.

Skræmmende modstander

Morgendagens modstander er den værste lodtrækning, de useedede danskere kunne få. De har dog udfordret dem flot i deres to eneste indbyrdes opgør ved henholdsvis Australian Open i 2016 og Swiss Open i 2015. Begge disse bød på tre meget tætte sæt, hvor indoneserne trak det længste strå til sidst. Danskerne har heller ikke en fordel på verdensranglisten, hvor de er nummer 12, mens indoneserne er verdens nummer 1. I marts og maj i år var Astrup og Skaarup dog helt oppe som nummer ni i verden. Indoneserne har siden marts i år været nummer et i verden, kun afbrudt af en enkelt uge i april, hvor de gled ned som nummer to.

I denne periode har de vundet hele tre Super Series-turneringer ved henholdsvis Malaysia Open, India Open og All England. Og kun Mathias Boe og Carsten Mogensen har slået det indonesiske par i 2017, men det har de til gengæld gjort hele to gange. Senest slog de dem ved Sudirman Cup i gruppespillet i et drama, og i midten af april besejrede de dem i Singapore Open-semifinalen.

Kontroverser midt i succesen

Det indonesiske par har imidlertid været omgærdet at store kontroverser. De har været kritiseret vidt og bredt for deres svipserver, som mange mener ofte er ulovlige. Desuden er deres generelle attitude heller ikke særlig vellidt. Men når man senere på dagen kan se oddset hos 888sport.dk betting odds, kommer man ikke uden om, at Sukamuljo/Gideon er store favoritter i morgen.

Med deres fantastiske 2017 i ryggen og med en stor hjemmebanefordel, da indoneserne altid formår at bakke deres helte op 100 %, kommer danskerne på en svær opgave i morgendagens kamp.

Der kan være den lille fordel for danskerne, at det er dagens første kamp. Dette og at det endnu ikke er weekend, kan betyde, at der ikke bliver tale om den heksekedel, man kan frygte. Dog medfører indonesernes flotte resultater i år, at mange måske stadig indfinder sig i hallen.

Kampen går i gang klokken 5 dansk tid. Kampprogram for Indonesia Open

Læs også

Astrup og Skaarup sender de syvendeseedede ud i Kina

Kim Astrup og Anders Skaarup sikrede sig en flot skalp, da de slog de syvendeseedede …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.