“….. Jeg ved, at der er flere spillere, der selv synes, at det er lidt øv at blive brugt “kreativt” på et papirhold eller på et hold, de ikke normalt spiller på” • Allan Brandt 

Loading

Allan Brandt skriver:

“Der er meget at tænke over i dansk badminton i øjeblikket. 

De sidste uger er debatten raset i forbindelse med de sidste spillerunder i den danske holdturnering, hvor alt for mange afgørende kampe er blevet spillet og afgjort af bl.a. meget “kreative” holdopstillinger fra de såkaldt store klubber, der har flere hold i divisioner og danmarksserien.

Der er sikkert ikke mange af de kreative holdopstillinger, der er imod reglerne. 

Men mange af opstillingerne er helt sikkert imod de moralske og uskrevne regler.

I dansk badminton opererer man desværre med såkaldte “papirhold”, hvor en klub skal præsentere et eller flere hold på papiret, hvis de har et eller flere hold, der ligger i højere rækker og som ikke skal spille i de spillerunder, hvor f.eks. klubbens 3. hold skal spille.

Det har tidligere givet grelle eksempler, hvor der er blevet anført spillere, der har en brækket arm, ikke er i Danmark eller spillere, der er blevet placeret i single, på trods af, at spilleren ikke har optrådt i den kategori i rigtigt mange år.

Alt sammen fordi, det giver mulighed for at styrke de lavere liggende hold med spillere, der normalt spiller på et hold, der ligger et eller flere niveauer over det pågældende hold.

Det er ikke “kønt”, men som alle er enige om, at når man står midt i det, så kan man ikke fortænke klubber i at prøve alt for at undgå nedrykning eller opnå en oprykning, fordi man frygter konsekvenserne af manglende “succes”.

Men kommer man lidt på afstand og står ikke med “klub-briller” på, så håber man på, at klubberne vil stille med de spillere, der normalt spiller på holdet og ikke undgår nedrykning, hvis holdet ikke har niveau til den række, de ligger i bunden af, eller den række de er tæt på oprykning i. 


Og i kommende weekend, er emnet super aktuelt igen. 

Der skal der spilles kvalifikationskampe i og omkring Danmarksserie, 1. division og 3. division.

Og der er igen en masse meget afgørende opgør mellem klubbers 1. hold og så andre klubbers 2. hold eller 3. hold. Og der bliver det interessant at kigge på spillerne, der anføres på papirholdene og spillerne, der spiller på holdene i kvalifikationskampene. Er det spillere, der har spillet på holdet i det meste af sæsonen, eller er der spillere, der “pludselig” er rykket fra et højere hold og ned for at “hjælpe” et lavere hold i klubben?

Jeg ved, at der er flere spillere, der selv synes, at det er lidt øv at blive brugt “kreativt” på et papirhold eller på et hold, de ikke normalt spiller på. 

Der er som sagt flere interessante opgør at kigge nærmere på, det kunne f.eks. være de to kvalifikationskampe i 1. division, hvor to 1. hold møder 2. hold fra lidt større klubber. Også i kvalifikationskampene i 3. division er der interessante opgør, f.eks. er der Herning mod Hvidovre 3 og Team Favrskov mod Greve 3.

Endnu flere kampe er der i kvalifikationskampene til Danmarksserien.

Jeg håber på en masse gode og fair kampe, men vi er klogere, når kampene er spillet. Én ting er sikkert, jeg håber, at det er sidste sæson med så store problemer i holdturneringen. Det vil være ærgerligt, hvis det ender med, at det er de såkaldt “store klubber” mod alle de mindre og mellemstore klubber. Det må være i alles interesse, at vi har en holdturnering, som alle er stolte af at spille i og tale om.”

Allan Brandt 

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.