Korea Open: Lee Yong Dae takker af med en sidste sejr

Loading

Koreanske Lee Yong Dae, der forleden offentliggjorde sit karriestop, vandt søndag morgen sin sidste Super Series-titel.

Makkerparret Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong fra Korea vandt tidligt søndag morgen sin sidste titel sammen. Den ene halvdel af verdensetterparret meddelte tidligere på ugen, at han stopper badmintonkarrieren.

”Det, jeg er mest tilfreds med, er, at jeg slipper for presset fra befolkningen om at vinde,” fortalte Lee Yong Dae til det internationale badmintonforbund, BWF, om et pres, der åbenbart til tider har været for stort.

Noget kunne tyde på at udmeldingen har fjernet lidt af presset fra skuldrene, for tidligt søndag morgen dansk tid formåede han altså på koreansk grund at vinde sin sidste store titel. Han og makkeren sejrede i en tæt tresætter over Li Junhui og Liu Yuchen fra Kina med cifrene 16-21, 22-20 og 21-18. Doublen vinder således Korea Open for andet år i træk.

Korea vinder i tre ud af fem finaler
Det var en udmærket formiddag for de koreanske tilskuere, eftersom tre ud af fem finaler gik til koreansk side. Foruden den koreanske herredoublen vandt også verdensetterne i mixeddouble, Ko Sung Hyun og Kim Ha Na en komfortabel sejr over Kinas Zheng Siwei og Chen Qingchen på 21-14 og 21-19.

Også den koreanske damedouble, Jung Kyung Eun og Shin Seung Chan, gjorde kort proces mod deres kinesiske modstandere, Lou Ying og Lou Yu, med en sikker sejr på 21-13 og 21-11.

Ligeså godt gik det ikke for de koreanske singler, der begge tabte i tre sæt. Sung Ji Hyun, der sidste år vandt damesingletitlen, måtte se sig slået af Akane Yamaguchi fra Japan med cifrene 22-20, 15-21 og 18-21.

Det samme gjorde sig gældende for Son Wan Ho, der som nummer seks på verdensranglisten, var favorit til at vinde finalen over kinesiske Qiao Bin, der ligger nummer 41. Det skete dog ikke, og den koreanske herresinglespiller endte med at tabe 11-21, 23-21 og 7-21.

Læs også

Korea Open: Boe og Mogensen sejrede i rent danskeropgør

Carsten Mogensen og Mathias Boe sejrede i det rene danskeropgør efter en tæt kamp i …

En kommentar