Viktor Axelsen. Foto @ Jeppe Billund

Lodtrækning til Denmark Open: Kan Viktor Axelsen fortsætte den flotte stime?

Loading

Det bliver spændende at se om Viktor Axelsen kan gentage den seneste måneds succes i en herresinglerække, der byder på svære modstandere for danskerne. Også i de andre rækker er der generelt hård modstand for danskerne.  

Axelsen har dog fået en rimelig gunstig lodtrækning, idet han i de første par runder potentielt kan møde kvalifikationsspillere. Derefter er der dog muligvis hårdere modstand i vente, når en gentagelse af Japan Open kvartfinalen mod Kidambi Srikanth kan blive en realitet. Herefter kan Lin Dan vente, og sidst kan det være topseedede Son Wan Ho, der står over for ham i finalen. Netop Son Wan Ho har Anders Antonsen været så uheldig at trække i en eventuel anden runde. I første runde venter en kvalifikationsspiler på danskeren.

Også Emil Holst har fået en svær lodtrækning, da han står over for den stærke inder Prannoy H. S. i første runde og kan støde ind i selveste Lee Chong Wei i anden runde. En anden, der møder en stærk indisk spiller i første runde, er Hans Kristian Vittinghus i skikkelse af Sai Praneeth. Skulle han overvinde ham, får han nok chance for at rå revanche for sidste uges nederlag til Chou Tien Chen, hvor danskeren endda havde matchbolde.

Svær lodtrækning for damerne og mulige danskerbrag i herredouble

I damesinglerækken er der også svære modstandere i vente for danskerne. Både Mette Poulsen, Mia Blichfeldt og Natalia Koch Rohde møder således spillere, der er seedet som minimum nummer syv i deres første runde. Specielt Blichfeldt får det svært mod den nykårede verdensmester Nozomi Okuhara. Line Kjærsfeldt har fået en lidt bedre lodtrækning, da en thailænder er modstanderen i første runde. Derefter venter dog højst sandsynligt verdensetteren Tai Tzu Ying.

I herredoublekategorien er der for tredje Super Series-turnering i træk lagt op til et brag af et danskeropgør i kvartfinalen, hvor Boe og Mogensen kan møde Colding og Konrad. Før da har de danske par nemlig på pariret overkommelige modstandere. Vinderen af det potentielle danskerbrag kan møde endnu et dansk par i form af Astrup og Skaarup.

De har dog en meget svær vej til denne kamp, da de i andenrunde kn møde de stærke japanere Sonoda og Kamura og i tredje runde kan rende ind i verdensmestrene Zhang Nan og Liu Cheng. Mathias Christiansen og David Daugaard er at finde i den anden ende af lodtrækningen, hvor de kan støde ind i de berygtede indonesere Sukamuljo og Gideon i anden runde.

Spændende nyt mixeddouble-par og udfordringer i damedouble

I damedouble har Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fået en blandet lodtrækning. Efter et par overkommelige første runde kampe, kan de nemlig krydse klinger med ottendeseedede Fukuman og Yonao. Derefter kan de møde verdensmestrene Chen Quingchen og Jia Yifan. I en eventuel finale er det muligvis endnu en gang Matsutomo og Takahashi, der venter. Netop dette japanske par møder Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby i en meget svær første runde kamp. Det sidste danske damedouble-par, Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, møder et koreansk par i deres første kamp.

I mixeddouble skal Mathias Christiansen og Christinna Pedersen for første gang spille sammen. Det nysammensatte par får dog en svær debut, da de møder de femteseedede kinesere Zhang Nan og Li Yinhui i deres første kamp. Også Mikkel Mikkelsen og Mai Surrow har fået en svær lodtrækning i første runde, da de møder de topseedede kinesere Zheng Siwei og Chen Quingchen. De sidste to danske par, Aleaxander Bond og Ditte Søby og Line Kjærsfeldt og Anders Skaarup, har fået en fin lodtrækning i første runde. I anden runde kan der derimod vente stærke modstandere i skikkelse af henholdsvis de andenseedede kinesere Lu Kai og Huang Yaqiong og verdensmestrene Liliyana Natsir og Tontowi Ahmad.

Denmark Open starter den 17. oktober.

Se den fulde lodtrækning her

 

 

 

 

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.